Krämig pumpasoppa

1 timme
324,3 kcal

Värm dig med denna läckert krämiga pumpasoppa med krispigt inslag kikärtor, äpple och hasselnötter.

En värmande och krämig soppa med inslag av krispiga element i form av kikärtor, äpple och hasselnötter.

Pumpasoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ stor hokkaidopumpa
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • ½ msk olja
  • Havssalt och nymalen peppar

Crumble

  • 120 g kokta kikärter
  • ½ äpple
  • ½ dl hasselnötter
  • 3 torkade aprikoser
  • ¼ tsk salt
  • ½ msk färsk timjan
  • ½ msk olja

Topping

  • Röd basilika (och crumble)

Gör så här

  • Skala löken och skär den i fyra klyftor.

  • Skär hokkaidopumpan mitt itu, ta bort kärnorna, skär den i skivor och lägg skivorna på en bakplåt tillsammans med tomater, lök och vitlök med skal.

  • Baka i 30 minuter i 175 grader på varmluft.

  • Lägg i 1 msk olja i en gryta och rosta den färska rosmarinen i 2 minuter. Häll 1 dl vatten i grytan ihop med grönsaksbuljong och tillsätt de bakade grönsakerna, salt och peppar (glöm inte ta bort skalet från vitlöken först).

  • Häll i ytterligare 3 dl vatten i grytan, mixa allt med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

  • Låt soppan stå och småsjuda i 10 minuter. Ta i mer vatten om den är för tjock.

  • Skär äpplena i tärningar och aprikoserna i min­dre bitar och blanda dem med hasselnötter, kikärter och kryddor samt olja.

  • Baka blandningen i ugnen på 175 grader i 15 minuter.

  • Toppa soppan med crumble.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept