Krämig pumpasoppa
Värm dig med denna läckert krämiga pumpasoppa med krispigt inslag kikärtor, äpple och hasselnötter.
Värm dig med denna läckert krämiga pumpasoppa med krispigt inslag kikärtor, äpple och hasselnötter.
En värmande och krämig soppa med inslag av krispiga element i form av kikärtor, äpple och hasselnötter.
Skala löken och skär den i fyra klyftor.
Skär hokkaidopumpan mitt itu, ta bort kärnorna, skär den i skivor och lägg skivorna på en bakplåt tillsammans med tomater, lök och vitlök med skal.
Baka i 30 minuter i 175 grader på varmluft.
Lägg i 1 msk olja i en gryta och rosta den färska rosmarinen i 2 minuter. Häll 1 dl vatten i grytan ihop med grönsaksbuljong och tillsätt de bakade grönsakerna, salt och peppar (glöm inte ta bort skalet från vitlöken först).
Häll i ytterligare 3 dl vatten i grytan, mixa allt med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Låt soppan stå och småsjuda i 10 minuter. Ta i mer vatten om den är för tjock.
Skär äpplena i tärningar och aprikoserna i mindre bitar och blanda dem med hasselnötter, kikärter och kryddor samt olja.
Baka blandningen i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
Toppa soppan med crumble.
Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept