En värmande och krämig soppa med inslag av krispiga element i form av kikärtor, äpple och hasselnötter.

Krämig pumpasoppa

Värm dig med denna läckert krämiga pumpasoppa med krispigt inslag kikärtor, äpple och hasselnötter.

3 februari 2015 av Michelle Kristensen

Pumpasoppa

4 personer

1 stor hokkaidopumpa
300 g körsbärstomater
2 lökar
4 stora vitlöksklyftor
2 msk färsk rosmarin
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk olja
Havssalt och nymalen peppar

Crumble

240 g kokta kikärter
1 äpple
1 dl hasselnötter
6 torkade aprikoser
¼ tsk salt
1 msk färsk timjan
1 msk olja

Topping

Röd basilika (och crumble)

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

Gör så här

  • Skala löken och skär den i fyra klyftor.
  • Skär hokkaidopumpan mitt itu, ta bort kärnorna, skär den i skivor och lägg skivorna på en bakplåt tillsammans med tomater, lök och vitlök med skal.
  • Baka i 30 minuter i 175 grader på varmluft.
  • Lägg i 1 msk olja i en gryta och rosta den färska rosmarinen i 2 minuter. Häll 1 dl vatten i grytan ihop med grönsaksbuljong och tillsätt de bakade grönsakerna, salt och peppar (glöm inte ta bort skalet från vitlöken först).
  • Häll i ytterligare 3 dl vatten i grytan, mixa allt med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  • Låt soppan stå och småsjuda i 10 minuter. Ta i mer vatten om den är för tjock.
  • Skär äpplena i tärningar och aprikoserna i min­dre bitar och blanda dem med hasselnötter, kikärter och kryddor samt olja.
  • Baka blandningen i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
  • Toppa soppan med crumble.

Få bra tips på hur du lagar den godaste pumpasoppan.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar