Laxtartar med avokado

Laxtartar passar perfekt som förrätt eller som en lätt lunch.

23 mars 2015 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Laxtartar med avokado

2 personer

250 g laxfilé
1 citron
2 limefrukter
Havssalt och nymalen peppar
1 litet knippe gräslök
1 litet knippe dill
1 gurka
1 radicchiosallad (eller annan sallad)
1 avokado


Tillbehör
2 skivor rostat, ljust fullkornsbröd eller rostat rågbröd à 50 g


Gör så här

  • Skär laxen i fina små tärningar.
  • Vänd dessa med citron- och limesaft, krydda med salt och peppar.
  • Skölj och lägg örtkryddorna på ett hushållspapper. Hacka fint och blanda ner i tartaren.
  • Ställ in den i kylen i 15 minuter.
  • Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna, tärna gurkan fint.
  • Skölj och slunga salladen torr och riv i mindre bitar.
  • Dela avokadon, ta bort kärnan och pressa citron över.
  • Lägg upp laxtartaren med gurka och sallad och lägg små bitar av avokado överst.
  • Servera med lime- och citronklyftor.


Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar