Laxtartar med avokado

30 minuter
449 kcal

Laxtartar passar perfekt som förrätt eller som en lätt lunch.

Laxtartar med avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g laxfilé
  • 1 citron
  • 2 limefrukter
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 1 knippa gräslök
  • 1 knippa dill
  • 1 gurka
  • 1 radicchiosallad (eller annan sallad)
  • 1 avokado

Tillbehör

  • 2 Skiva rostat, ljust fullkornsbröd eller rostat rågbröd à 50 g

Så gör du

  • Skär laxen i fina små tärningar.
  • Vänd dessa med citron- och limesaft, krydda med salt och peppar.
  • Skölj och lägg örtkryddorna på ett hushållspapper. Hacka fint och blanda ner i tartaren.
  • Ställ in den i kylen i 15 minuter.
  • Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna, tärna gurkan fint.
  • Skölj och slunga salladen torr och riv i mindre bitar.
  • Dela avokadon, ta bort kärnan och pressa citron över.
  • Lägg upp laxtartaren med gurka och sallad och lägg små bitar av avokado överst.
  • Servera med lime- och citronklyftor.