Apelsinglaserad lax med fänkålskruditéer

80 minuter
334 kcal

Testa en ny och annorlunda version av apelsinglaserad lax som serveras med fänkålskruditéer.

Apelsinglaserad lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 laxfiléer à ca 125 g
  • 1 fänkål
  • 2 lime
  • 1 citron
  • Havssalt
  • 1 näve färska myntablad
  • 1 msk extra jungfruolja

Marinad till laxen

  • 2 msk soja
  • 4 msk apelsinsaft
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 tsk finriven ingefära
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Rensa fisken på ben. Blanda marinaden och pensla ovansidan av laxen med den. Lägg fisken på en tallrik med ovansidan ner i lite av marinaden. Sätt plastfolie över och ställ in i kylen i 1 timme.

  • Skär fänkålen tunt och marinera den i saften från limefrukten och en halv citron. Krydda med salt och peppar.

  • Stek fisken i olivolja i en nonstickpanna, först på ovansidan i ca 3 minuter, vänd därefter och stek klart på skinnsidan.

  • Fiskens kärna talar om när den är genomstekt.

  • Under den sista stekminuten hälls resten av marinaden över fisken – ös marinad över fisken med en sked flera gånger.

  • Lägg upp fisken med lime- och citronklyftor och fänkålskruditéer med mynta.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept