Apelsinglaserad lax med fänkålskruditéer

80 minuter
334 kcal

Testa en ny och annorlunda version av apelsinglaserad lax som serveras med fänkålskruditéer.

Apelsinglaserad lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 laxfiléer à ca 125 g
  • 1 fänkål
  • 2 lime
  • 1 citron
  • Havssalt
  • 1 näve färska myntablad
  • 1 msk extra jungfruolja

Marinad till laxen

  • 2 msk soja
  • 4 msk apelsinsaft
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 tsk finriven ingefära
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Rensa fisken på ben. Blanda marinaden och pensla ovansidan av laxen med den. Lägg fisken på en tallrik med ovansidan ner i lite av marinaden. Sätt plastfolie över och ställ in i kylen i 1 timme.

  • Skär fänkålen tunt och marinera den i saften från limefrukten och en halv citron. Krydda med salt och peppar.

  • Stek fisken i olivolja i en nonstickpanna, först på ovansidan i ca 3 minuter, vänd därefter och stek klart på skinnsidan.

  • Fiskens kärna talar om när den är genomstekt.

  • Under den sista stekminuten hälls resten av marinaden över fisken – ös marinad över fisken med en sked flera gånger.

  • Lägg upp fisken med lime- och citronklyftor och fänkålskruditéer med mynta.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background