Portobelloburgare med kyckling, lökkompott och bönpommes

30 minuter
605 kcal

Nyttig burgare - ja tack! Prova vår läckra version här, där vi har bytt ut nötköttet, det vita hamburgerbrödet och de klassiska pommes fritesen.

Portobelloburgare med kyckling, lökkompott och bönpommes

HEMGJORD LÖKKOMPOTT och den goda avokadon sätter pricken över i på den här kyckling- och portobelloburgaren.

© wichmann+bendtsen

Portobelloburgare med kyckling, lökkompott och bönpommes

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Bönpommes:

  • 400 g frysta gröna bönor
  • 1½ msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk havssalt

Burgare:

  • 2 kycklingfiléer
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 4 portobellosvampar
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ avokado
  • 4 salladsblad

Lökkompott:

  • 2 rödlök
  • 1½ msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk socker
  • 2 tsk mörk balsamico

Så här gör du

  • Värm ugnen till 190 grader.
  • Fördela bönorna på en plåt med bakplåtspapper. Vänd i olja och salt och baka i cirka 20 min. De sista minuterna ev på grill för mer sprödhet.
  • Halvera löken till kompotten och skär i tunna skivor. Stek i olja. Tillsätt socker och balsamico. Låt stå på svag värme tills löken blir mjuk och all vätska har kokat in.
  • Lägg kycklingfiléer i en fryspåse och banka dem platta med en kavel. Stek i olja cirka 3-4 min på varje sida. Lägg åt sidan och stek sedan svamparna 2 min på varje sida.
  • Mosa avokadon. Lägg upp salladsblad, kyckling, lökkompott och avokado mellan två portobellosvampar och servera med bönpommes.

TIPS Du kan ställa en tung gryta på svamparna medan du steker dem. Då får de “rätt”, platta form.