Persiljerotssoppa
© wichmann+bendtsen

Persiljerotssoppa med spröd skinka och persiljeolja

Längtar du efter att bli varm från topp till tå? Prova då den här krämiga soppan. Du gör den enkelt på bara 25 minuter.

5 januari 2017 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Persiljerotssoppa med spröd skinka och persiljeolja 

1 person 

½ schalottenlök
1 tsk olivolja
300 g persiljerötter
½ l grönsaksbuljong
1 liten bukett timjan
1 knippe bredbladig persilja
1 msk kallpressad rapsolja
Havssalt och svartpeppar
3 skivor lufttorkad skinka
1 tjock skiva grovt bröd, 60-70 g 

Så lagar du persiljerotssoppa

  • Skär löken fint och sautera den i olivolja tills den är blank och mjuk. 
  • Skala persiljerötterna och skär dem i fina tärningar. 
  • Vänd dem i löken och späd med grönsaksbuljong. 
  • Lägg i timjanbuketten och låt sjuda i 10 minuter. 
  • Ta bort timjanen och mixa soppan. 
  • Hacka persilja ultrafint och rör med rapsolja samt lite salt och peppar. 
  • Stek skinkan i en 200 grader varm ugn på bakplåtspapper i ca 5 minuter, tills den är gyllene och spröd. 
  • Servera skinkan hel eller hackad ovanpå soppan. 
  • Droppa persiljeolja över och servera med grovt bröd.

Tips! Kryddoljor ger extra smak 

När du droppar olja över soppan kan det förlänga matens smak så att den blir kvar längre i munnen. Oljor blandade med örtkryddor, salt och peppar ger ännu mer smak och du kan använda alla sorters örtkryddor.

Älskar du soppa? Då borde du kanske testa den här soppkuren?

Näringsinnehåll per portion:
Energi: 549 kcal
Protein: 21,2 g
Fett: 24,2 g
Kolhydrater: 71,6 g
Kostfiber: 18,8 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar