Mexi bowl med nötkött och avokado

15 minuter
580 kcal

Har du tröttnat på att äta samma sallader varje vecka så är den här salladen något för dig. En god och mättande sallad med en mixikansk tvist, som både smakar fantastiskt och är vacker på middagsbordet. Smaklig måltid!

Sallad med nötkött och avokado

VEM HAR SAGT ATT SALLAD ÄR TRÅKIGT? Inte vi!

© wichmann+bendtsen

Mexi bowl med nötkött och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul lök
  • 1 fett vitlök
  • färsk chili
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 nypa spiskummin
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk koriander
  • 220 g nötfärs, max 10 %
  • 1 stor morot
  • 200 g lila spetskål, alt vanlig spetskål eller rödkål
  • 100 g tomater
  • 1 stor avokado
  • 1 nypa spiskummin
  • Citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 näve machesallad
  • 2 dl majs
  • Färsk koriander

Så här gör du

  • Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek tillsammans med spiskummin, paprika och koriander. Tillsätt kött och stek tills det är genomstekt.
  • Riv moroten och skär spetskål fint. Skär tomater i tärningar och mosa avokadon med lite spiskummin, citronsaft, salt och peppar.
  • Servera grönsakerna och köttet i två skålar. Toppa med färsk koriander.

TIPS! Har du barn som också ska äta så gör rätten till en familjehit genom att servera spröda tortillachips till. De kan antingen äta dem vid sidan av eller krossa chipsen och lägga dem i sin skål.