Maskerade vaktelägg

10 minuter

Maskerade vaktelägg med rom och gurkmejakräm är en vacker och somrig rätt.

Maskerade vaktelägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 vaktelägg
  • 2 tsk fiskrom, t ex forellrom
  • 2 ärtskott
  • Havssaltt

Kräm:

  • dl majonnäs
  • ½ dl skyr
  • ½ msk pressad lime eller citron
  • Riven gurkmejarot, ca 1 msk, eller mald gurkmeja, ca 1 tsk
  • Havssalt och mald svartpeppar

Gör så här

  • Koka äggen i 3 minuter.

  • Häll på kallt vatten, skala och låt svalna.

  • Rör ihop krämen och krydda efter smak.

  • Servera ägg med kräm i små glas, lägg på rom och ärtskott.

LÄS OCKSA: Allt du behöver veta om stenbitsrom