Panerad kyckling behöver varken vara fet eller osund när du kör på I FORMs slanka recept.

Panerad spicy chicken med rucola sallad

Low carb-middag utan gluten och anpassad efter din kroppsform.

Receptet är framtaget så att en version lämpar sig bäst för dig som har äppelform - och den andra om du är päronformad.

Hitta din kroppsform >>

Panerad spicy chicken

2 portioner

Päronform: 50 g torkad bovete
eller
Äppleform: 50 gram grovhackade mandlar
250 gram kycklingbröst i strimlor
½ tsk krossad chili (använd mindre mängd om du inte är så förtjust i stark mat)
½ tsk cayenne-peppar
1 stor vitlök
1 vispat ägg
½ tsk havsalt
Lite olivolja

Rucola-sallad

2 portioner

Päronform: 75 gram kokt quinoa
Äppelform: 25 gram jordnötter
1/2 paket rucola sallad (75 gram)
60 gram blåbär
2 msk olivolja
1 msk senap
Knivsudd Stevia
1 msk apelsinjuice (kan uteslutas)
2 msk äppelciderättika
¼ tsk salt

Vill du minska på kolhydraterna? Här är de läckraste low carb-recepten! 

Så gör du:

  • Smöra lite olivolja i botten av en ungsfast form. Blanda bovete/nötter och kryddor i en skål. Vispa ägget i en annan skål och vänd därefter kycklingen, först i ägget och därefter i kryddblandningen.

  • Lägg kycklingstrimlorna i den eldfasta formen och sätt dem i ugnen, 15-minuter (beroende på tjocklek) vid 175 grader.
  • Skölj rucola och blåbär. Blanda olivolja, senap, Stevia, apelsin, äppelcider, ättika och salt i en shaker.

  • Fördela rucola, blåbär och quinoa/nötter på ett fat och häll dressingen över.

  • Servera den panerade kycklingen tillsammans med salladen.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar