Panerad spicy chicken med rucola sallad

30 minuter

Low carb-middag utan gluten och anpassad efter din kroppsform.

Panerad kyckling behöver varken vara fet eller osund när du kör på I FORMs slanka recept.

Panerad spicy chicken

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 50 g grovhackade mandlar
  • 250 g kycklingbröst i strimlor
  • ½ tsk krossad chili (använd mindre mängd om du inte är så förtjust i stark mat)
  • ½ tsk cayenne-peppar
  • 1 stor vitlök
  • 1 vispat ägg
  • ½ tsk havsalt
  • Lite olivolja

Rucola-sallad

  • 25 g jordnötter
  • ½ Paket rucola sallad (75 gram)
  • 60 g blåbär
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk senap
  • Knivsudd Stevia
  • 1 msk apelsinjuice (kan uteslutas)
  • 2 msk äppelciderättika
  • ¼ tsk salt

Så gör du:

  • Smöra lite olivolja i botten av en ungsfast form. Blanda bovete/nötter och kryddor i en skål. Vispa ägget i en annan skål och vänd därefter kycklingen, först i ägget och därefter i kryddblandningen.
  • Lägg kycklingstrimlorna i den eldfasta formen och sätt dem i ugnen, 15-minuter (beroende på tjocklek) vid 175 grader.

  • Skölj rucola och blåbär. Blanda olivolja, senap, Stevia, apelsin, äppelcider, ättika och salt i en shaker.

  • Fördela rucola, blåbär och quinoa/nötter på ett fat och häll dressingen över.
  • Servera den panerade kycklingen tillsammans med salladen.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background