Panerad spicy chicken med rucola sallad

30 minuter

Low carb-middag utan gluten och anpassad efter din kroppsform.

Panerad kyckling behöver varken vara fet eller osund när du kör på I FORMs slanka recept.

Panerad spicy chicken

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 50 g grovhackade mandlar
  • 250 g kycklingbröst i strimlor
  • ½ tsk krossad chili (använd mindre mängd om du inte är så förtjust i stark mat)
  • ½ tsk cayenne-peppar
  • 1 stor vitlök
  • 1 vispat ägg
  • ½ tsk havsalt
  • Lite olivolja

Rucola-sallad

  • 25 g jordnötter
  • ½ Paket rucola sallad (75 gram)
  • 60 g blåbär
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk senap
  • Knivsudd Stevia
  • 1 msk apelsinjuice (kan uteslutas)
  • 2 msk äppelciderättika
  • ¼ tsk salt

Så gör du:

  • Smöra lite olivolja i botten av en ungsfast form. Blanda bovete/nötter och kryddor i en skål. Vispa ägget i en annan skål och vänd därefter kycklingen, först i ägget och därefter i kryddblandningen.

  • Lägg kycklingstrimlorna i den eldfasta formen och sätt dem i ugnen, 15-minuter (beroende på tjocklek) vid 175 grader.

  • Skölj rucola och blåbär. Blanda olivolja, senap, Stevia, apelsin, äppelcider, ättika och salt i en shaker.

  • Fördela rucola, blåbär och quinoa/nötter på ett fat och häll dressingen över.

  • Servera den panerade kycklingen tillsammans med salladen.