Chokladkex utan socker och gluten

1,5 timme

Chokladkex behöver inte vara onyttiga eller fulla med socker. Få receptet på I FORMs supergoda varianter!

Ät två kex med lite smör mellan - sött och supergott

Chokladkex

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 7½ g kokosmjöl
  • 14 g linfrön
  • ¼ banan
  • ¼ tsk Stevia
  • ¼ ägg
  • ¼ dl vatten
  • Rivet skal från en ekologisk apelsin
  • Lite havssalt

Så gör du:

  • Mal kokosmjöl/bovete fint i en matberedare.

  • Mosa bananen med alla övriga ingredienser i en skål. Låt massan vila minst 20 minuter ovh fördela ut i en fyrkant på en bakplåt.

  • Baka kexen vid 150 grader. De ska stå 60 minuter totalt, men ta ut dem efter en kvart och gör markeringar till form och storlek. Höll ett öga på dem under baktiden; de ska vara spröda. Baktiden kan eventuellt vara något längre, beroende på din ugn.

TIPS: Du kan eventuellt ersätta kakaon med andra kryddor som nejlikor, lakrisrotpulver eller testa att tillsätta riven morot eller 1/3 riven squash.

  • Mellanmål: Ät 2 kex med lite smör mellan.

Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här.