Ät två kex med lite smör mellan - sött och supergott utan att det behöver vara syndigt.

Chokladkex utan socker och gluten

Chokladkex behöver inte vara onyttiga eller fulla med socker. Få receptet på I FORMs supergoda varianter!

Receptet är framtaget så att en version lämpar sig bäst för dig som har äppelform - och den andra om du är päronformad.

Hitta din kroppsform >>

Chokladkex

16 st

Äppelform: 60 g kokosmjöl
eller
Päronform: 90 g torkat bovete
Så torkar du bovetefrö: Lägg fröna i blöt över natt. Se till att alla frön är täckta med vatten. Sila dem dagen efter, innan de läggs på en bakblåt och torkas i ugnen - cirka 1 timme på 150 grader.
115 g linfrön
½ banan
2 msk kakao
½ tsk Stevia
2 ägg
2 dl vatten
Rivet skal från en ekologisk apelsin
Lite havssalt

Tips: Du kan eventuellt ersätta kakaon med andra kryddor som nejlikor, lakrisrotpulver eller testa att tillsätta riven morot eller 1/3 riven squash.

Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här.

Så gör du:

  • Mal kokosmjöl/bovete fint i en matberedare.
  • Mosa bananen med alla övriga ingredienser i en skål. Låt massan vila minst 20 minuter ovh fördela ut i en fyrkant på en bakplåt.
  • Baka kexen vid 150 grader. De ska stå 60 minuter totalt, men ta ut dem efter en kvart och gör markeringar till form och storlek. Höll ett öga på dem under baktiden; de ska vara spröda. Baktiden kan eventuellt vara något längre, beroende på din ugn.
  • Mellanmål: Ät 2 kex med lite smör mellan.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar