Rätt med linser och rabarber.
© wichmann+bendtsen

Linssoppa med rabarbersalsa

Ge linssoppan en fräsch känsla och servera den med en rabarbersalsa med pistagenötter och hackad persilja.

24 maj 2016 av Michelle Kristensen

Linssoppa med rabarber

4 personer

Soppa
1 lök
500 g morötter
4 rabarberstjälkar
100 g torkade röda linser
1 l buljong
1 näve färsk timjan
1 tsk salt
½–1 tsk cayennepeppar
2 msk äppelcidervinäger
Rabarber-pistage-salsa
50 g pistagenötter
2 rabarberstjälkar
1 tsk agavesirap
3 msk bredbladig persilja
1 msk äppelcidervinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk färsk timjan
Havssalt
Topping
2 dl skyr

Så lagar du linssoppa med rabarbersalsa

  • Skär lök, morötter och rabarber i tärningar.
  • Låt dem sjuda under lock med linser, buljong och kryddor i 30 minuter.
  • Mixa och smaka av med vinäger.
  • Rosta pistagenötterna.
  • Skär rabarber i tärningar, koka dem i 5 minuter med ½ dl vatten och sirap och låt dem svalna.
  • Mixa alla ingredienserna till en jämn konsistens.
  • Servera soppan med skyr och salsa.

Näringsinnehåll i linssoppa per person

Energi: 329,5 kcal
Protein: 17,8 g
Fett: 10,8 g
Kolhydrater: 45,8 g
Kostfiber: 12,75 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar