Linssoppa med rabarbersalsa

40 minuter
329,5 kcal

Ge linssoppan en fräsch känsla och servera den med en rabarbersalsa med pistagenötter och hackad persilja.

Rätt med linser och rabarber.

Linssoppa med rabarber

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

4 personer

Soppa

  • ½ lök
  • 250 g morötter
  • 2 rabarberstjälkar
  • 50 g torkade röda linser
  • ½ l buljong
  • ½ näve färsk timjan
  • ½ tsk salt
  • tsk cayennepeppar
  • 1 msk äppelcidervinäger

Rabarber-pistage-salsa

  • 25 g pistagenötter
  • 1 rabarberstjälkar
  • ½ tsk agavesirap
  • 1½ msk bredbladig persilja
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • ½ msk olivolja
  • ½ msk färsk timjan
  • Havssalt

Topping

  • 1 dl skyr

Så lagar du linssoppa med rabarbersalsa

  • Skär lök, morötter och rabarber i tärningar.

  • Låt dem sjuda under lock med linser, buljong och kryddor i 30 minuter.

  • Mixa och smaka av med vinäger.

  • Rosta pistagenötterna.

  • Skär rabarber i tärningar, koka dem i 5 minuter med ½ dl vatten och sirap och låt dem svalna.

  • Mixa alla ingredienserna till en jämn konsistens.

  • Servera soppan med skyr och salsa.

LÄS OCKSA: Få bra tips på hur du lagar den godaste pumpasoppan.