Lamm i spenat

30 minuter
594 kcal

Sund favorit med krispiga inslag.

Lamm i spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g putsat mört lammkött
  • 1 glas korma eller madras curry
  • 400 g hel, gärna storbladig, spenat
  • 1 granatäpple
  • 100 g risblandning (grovt och vildris)

Från ditt baslager:

  • 1 hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad färsk eller torkad chili
  • Ev lite hackad färsk ingefära
  • 1 msk god, kraftig curry
  • 1 tsk olja (gärna neutral)
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  • Koka riset enligt anvisningen på paketet.

  • Skär köttet i stora tärningar, salta, peppra och strö på curry och bryn det i olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära och 1 dl vatten. Lägg på locket och låt det puttra i 5-10 minuter.

  • Blanda i curryn och smaka av – det ska vara starkt. Köttet ska vara rosa inuti.

  • Skölj spenaten noga och blanda ner den i kastrullen tills den klibbar ihop.

  • Servera med den kokta risblandningen och strö på granatäpplekärnor.