Lamm i spenat

30 minuter
594 kcal

Sund favorit med krispiga inslag.

Lamm i spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g putsat mört lammkött
  • 1 glas korma eller madras curry
  • 400 g hel, gärna storbladig, spenat
  • 1 granatäpple
  • 100 g risblandning (grovt och vildris)

Från ditt baslager:

  • 1 hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad färsk eller torkad chili
  • Ev lite hackad färsk ingefära
  • 1 msk god, kraftig curry
  • 1 tsk olja (gärna neutral)
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  • Koka riset enligt anvisningen på paketet.
  • Skär köttet i stora tärningar, salta, peppra och strö på curry och bryn det i olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära och 1 dl vatten. Lägg på locket och låt det puttra i 5-10 minuter.
  • Blanda i curryn och smaka av – det ska vara starkt. Köttet ska vara rosa inuti.
  • Skölj spenaten noga och blanda ner den i kastrullen tills den klibbar ihop.
  • Servera med den kokta risblandningen och strö på granatäpplekärnor.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background