Lamm i spenat

Sund favorit med krispiga inslag.

Lamm i spenat

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

250 g putsat mört lammkött

1 glas korma eller madras curry

400 g hel, gärna storbladig, spenat

1 granatäpple

100 g risblandning (grovt och vildris)

Från ditt baslager:

1 hackad lök

2 hackade vitlöksklyftor

1 hackad färsk eller torkad chili

Ev lite hackad färsk ingefära

1-2 msk god, kraftig curry

1-2 tsk olja (gärna neutral)

Salt

Peppar

Tillagning

  • Koka riset enligt anvisningen på paketet.
  • Skär köttet i stora tärningar, salta, peppra och strö på curry och bryn det i olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära och 1 dl vatten. Lägg på locket och låt det puttra i 5-10 minuter.
  • Blanda i curryn och smaka av – det ska vara starkt. Köttet ska vara rosa inuti.
  • Skölj spenaten noga och blanda ner den i kastrullen tills den klibbar ihop.
  • Servera med den kokta risblandningen och strö på granatäpplekärnor.

näringsinnehåll per person

Energi: 594 kcal

Protein: 40,1 g

Fett: 17,9 g

Kolhydrat: 73,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar