Lamm i spenat

Sund favorit med krispiga inslag.

31 maj 2010 av I FORM

2 personer

250 g putsat mört lammkött
1 glas korma eller madras curry
400 g hel, gärna storbladig, spenat
1 granatäpple
100 g risblandning (grovt och vildris)

Från ditt baslager:

1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 hackad färsk eller torkad chili
Ev lite hackad färsk ingefära
1-2 msk god, kraftig curry
1-2 tsk olja (gärna neutral)
Salt
Peppar

Tillagning

  • Koka riset enligt anvisningen på paketet.
  • Skär köttet i stora tärningar, salta, peppra och strö på curry och bryn det i olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära och 1 dl vatten. Lägg på locket och låt det puttra i 5-10 minuter.
  • Blanda i curryn och smaka av – det ska vara starkt. Köttet ska vara rosa inuti.
  • Skölj spenaten noga och blanda ner den i kastrullen tills den klibbar ihop.
  • Servera med den kokta risblandningen och strö på granatäpplekärnor.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar