Lammfilé med sparrissallad

30 minuter
594 kcal

Dubbel njutning i härlig kombination.

Lammfilé med sparrissallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g helt putsad lammfilé
  • 150 g pärlkorn
  • 400 g grön sparris
  • 50 g fetaost
  • ½ kruka vattenkrasse

Från ditt baslager:

  • ½ schalottenlök i tunna ringar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk ljus vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Ev lite små svarta oliver

Tillagning

Gnid in lammet med salt, peppar och olja. Bryn det i en stekpanna och stek det färdigt i ugnen i cirka 15 minuter, tills det är rosa inuti. Koka pärlkornen enligt anvisningen på paketet.

Blanda dressing av lök, olja, vinäger, salt och peppar, och blanda ner det ljumna kornet som fått droppa av.