Lammfilé med sparrissallad

30 minuter
594 kcal

Dubbel njutning i härlig kombination.

Lammfilé med sparrissallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g helt putsad lammfilé
  • 150 g pärlkorn
  • 400 g grön sparris
  • 50 g fetaost
  • ½ kruka vattenkrasse

Från ditt baslager:

  • ½ schalottenlök i tunna ringar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk ljus vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Ev lite små svarta oliver

Tillagning

  • Gnid in lammet med salt, peppar och olja. Bryn det i en stekpanna och stek det färdigt i ugnen i cirka 15 minuter, tills det är rosa inuti. Koka pärlkornen enligt anvisningen på paketet.
  • Blanda dressing av lök, olja, vinäger, salt och peppar, och blanda ner det ljumna kornet som fått droppa av.