Läs också

Lamm i spenat

Lammfilé med sparrissallad

Dubbel njutning i härlig kombination.

19 mars 2013 av I FORM-redaktionen

Lammfilé med sparrissallad

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

250 g helt putsad lammfilé

150 g pärlkorn

400 g grön sparris

50 g fetaost

½ kruka vattenkrasse

Från ditt baslager:

½ schalottenlök i tunna ringar

1-2 tsk olivolja

1-2 tsk ljus vinäger

Salt

Peppar

Ev lite små svarta oliver

Tillagning

Gnid in lammet med salt, peppar och olja. Bryn det i en stekpanna och stek det färdigt i ugnen i cirka 15 minuter, tills det är rosa inuti. Koka pärlkornen enligt anvisningen på paketet.

Blanda dressing av lök, olja, vinäger, salt och peppar, och blanda ner det ljumna kornet som fått droppa av.

näringsinnehåll per person

Energi: 594 kcal

Protein: 41,1 g

Fett: 19,1 g

Kolhydrat: 70,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar