Lammkött – påskläckert och fyllt med protein

Det smakar kofta och är alltför fett, låter två av de vanligaste fördomarna mot lammkött. Påståendena håller dock inte.

6 april 2010 av I FORM-redaktionen

Om du väljer ett putsat lammkött är det inte bara ytterst smakrikt, utan också rikt på hälsosamma näringsämnen som bygger upp dig efter hård träning och får fettet att smälta av din kropp.

SUNDA FAKTA

Magert lammkött besitter en rad egenskaper som gör det till ett värdefullt livsmedel:

  • Massor av proteiner, som mättar utmärkt och ökar din förbränning.
  • Ett fettinnehåll som är nere på samma nivå som kycklingkött.
  • Tillräckligt med järn för att en enda portion ska täcka 30 procent av ditt dagsbehov. Järn är viktigt för bland annat kroppens produktion av röda blodkroppar.
  • En ordentlig portion av B-vitaminet niacin, som bland annat är en central bricka i kroppens ämnesomsättningsprocesser.


NYA RECEPT I VARJE NUMMER av I FORM

Du får nya läckra recept i varje nummer av I FORM!

  • Kalorifattigt
  • Läckert
  • Lättlagat
  • Näringsrikt

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar