Kycklingsandwich med currykräm och tomat

25 minuter
567 kcal

Vi har ökat mängden fullkorn i vår version av den klassiska club sandwichen som kan ätas som enkel middag eller en extra god lunch.

Tallrik med kycklingsmörgås

Kycklingsandwich med currykräm och tomat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 fullkornsburgarbröd
  • 1 näve blandsallad, t ex frisé, roman och radicchio
  • 2 tomater
  • lite extra virgin olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen

Currykräm:

  • 4 msk majonäs
  • Lite curry
  • Lite citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Gnid kycklingfiléerna med extra virgin olivolja och stek dem på en pannan i cirka 10 min på varje sida – först 1-2 min på varje sida vid hög värme, därefter steker du dem vidare på medelvärme. Salta och peppra. Har du en grill så grilla dem i slutet.
  • Rör ihop currykrämen och smaka av med curry, salt, peppar och citronsaft.
  • Dela salladen i önskade bitar och skär tomaterna och kycklingfiléerna i skivor.
  • Värm burgarbröden, dela dem och fyll det undre brödet med sallad, tomat och kyckling. Fördela currykrämen över, lägg på locken och servera.