Nyttiga recept Middag Kycklingsa... Kycklingsallad med jordgubbar 15 minuter 518 kcal Kan vi få fresta med en fräsch och sund sommarsallad? Av Anne Larsen och Michelle Kristensen 8 juni 2017 Kycklingsallad med jordgubbar Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 150 g jordgubbar 2 msk pinjekärnor 300 g kycklingfilé 2 tsk extra jungfruolja 2 tsk smör Havssalt Svartpeppar 200 g gröna bönor Kallpressad rapsolja 100 g hjärtsallad 1 näve basilikablad Dressing ½ dl kallpressad rapsolja 1 msk pressad citron ½ tsk akaciahonung ½ tsk dijonsenap, ev grov Tillbehör 2 skiva rågbröd, rostade Så lagar du kycklingsallad Rensa jordgubbarna och dela dem på längden. Rosta pinjekärnorna i en torr panna. Skär kycklingen i tärningar och stek dem i olivolja och smör. Krydda med salt och peppar. Låt svalna lite. Gör i ordning bönorna och koka i lättsaltat vatten med några droppar rapsolja i 2 minuter. Häll av vattnet, låt bönorna svalna och dela dem på längden. Skölj salladen. Lägg upp den med bönor, kyckling, jordgubbar, basilika och pinjekärnor. Blanda dressingen, smaka av och häll 2 msk över salladen. Ät rågbröd till. Läs också: Gröna bönor – så här lagar du mat av vitaminbomberna SalladKycklingJordgubbarBönor