Kycklingsallad med jordgubbar

15 minuter
518 kcal

Kan vi få fresta med en fräsch och sund sommarsallad?

Tallrik med grön sallad.

Kycklingsallad med jordgubbar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g jordgubbar
  • 2 msk pinjekärnor
  • 300 g kycklingfilé
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk smör
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 200 g gröna bönor
  • Kallpressad rapsolja
  • 100 g hjärtsallad
  • 1 näve basilikablad

Dressing

  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk akaciahonung
  • ½ tsk dijonsenap, ev grov

Tillbehör

  • 2 skiva rågbröd, rostade

Så lagar du kycklingsallad

  • Rensa jordgubbarna och dela dem på längden.
  • Rosta pinjekärnorna i en torr panna.
  • Skär kycklingen i tärningar och stek dem i olivolja och smör.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Låt svalna lite.
  • Gör i ordning bönorna och koka i lättsaltat vatten med några droppar rapsolja i 2 minuter.
  • Häll av vattnet, låt bönorna svalna och dela dem på längden.
  • Skölj salladen. Lägg upp den med bönor, kyckling, jordgubbar, basilika och pinjekärnor.
  • Blanda dressingen, smaka av och häll 2 msk över salladen.
  • Ät rågbröd till.