Kyckling med saffran, paprika, apelsin och katrinplommon

30 minuter
573 kcal

Kyckling är en säker vardagsfavorit och här får du I FORMs version med saffran, paprika, katrinplommon och apelsin. Smaklig måltid!

Kyckling med saffran, paprika, apelsin och katrinplommon

KYCKLING PÅ NYTT SÄTT – smaklig måltid!

© wichmann+bendtsen

Kyckling med saffran, paprika, apelsin och katrinplommon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 röd paprika
  • ½ gul lök
  • 2 kycklingfiléer, små
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 4 dl kyckling- och/eller grönsaksbuljong
  • 1 nypa saffran
  • 1½ dl kokosmjölk
  • 2 apelsiner
  • 6 katrinplommon, kan utelämnas
  • 1 dl kikärter från burk
  • 100 g babyspenat
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Bredbladig persilja

Så gör du

  • Skär paprika i grova bitar och tärna löken.
  • Bryn kycklingen snabbt i olja i en stor kastrull och stek paprika och lök.
  • Späs med buljong och lägg i saffran och kokosmjölk i kastrullen. Låt rätten sjuda i 15 min. Vänd kycklingen under tiden.
  • Skär den halva apelsinen i små bitar och pressa den andra halvan.
  • Tillsätt katrinplommon, kikärter och spenar och låt rätten koka upp så att spenaten drar ihop sig.
  • Tillsätt apelsinbitar och -saft och smaka av med salt och peppar. Servera med persilja.