Nyttiga recept Middag Kyckling m... Kyckling med saffran, paprika, apelsin och katrinplommon 30 minuter 573 kcal Kyckling är en säker vardagsfavorit och här får du I FORMs version med saffran, paprika, katrinplommon och apelsin. Smaklig måltid! Av Anne Larsen 21 december 2021 KYCKLING PÅ NYTT SÄTT – smaklig måltid! © wichmann+bendtsen Kyckling med saffran, paprika, apelsin och katrinplommon Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 röd paprika ½ gul lök 2 kycklingfiléer, små 2 tsk extra jungfruolja 4 dl kyckling- och/eller grönsaksbuljong 1 nypa saffran 1½ dl kokosmjölk 2 apelsiner 6 katrinplommon, kan utelämnas 1 dl kikärter från burk 100 g babyspenat Havssalt Svartpeppar Bredbladig persilja Så gör du Skär paprika i grova bitar och tärna löken. Bryn kycklingen snabbt i olja i en stor kastrull och stek paprika och lök. Späs med buljong och lägg i saffran och kokosmjölk i kastrullen. Låt rätten sjuda i 15 min. Vänd kycklingen under tiden. Skär den halva apelsinen i små bitar och pressa den andra halvan. Tillsätt katrinplommon, kikärter och spenar och låt rätten koka upp så att spenaten drar ihop sig. Tillsätt apelsinbitar och -saft och smaka av med salt och peppar. Servera med persilja. KycklingApelsinPaprika