Kyckling med rotsaker och tomater

20 minuter
369 kcal

Använd säsongens grönsaker i den här läckra rätten med kyckling, rotsaker och tomater. Det tar bara 20 minuter!

Kyckling med rotsaker och tomater

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 morötter
  • 2 persiljerötter/palsternackor
  • En näve bredbladig persilja
  • En näve vattenkrasse
  • 16 cocktailtomater
  • 2 kycklingfiléer
  • Extra jungfruolja
  • Svartpeppar
  • Havssalt
  • 1 citron

Så gör du

  • Gör i ordning rötterna och skär dem i mindre tärningar.

  • Skölj och slunga örtkryddorna.

  • Skär persiljan grovt. Ställ in tomaterna i ugnen i 200 grader i 10 minuter.

  • Badda kycklingen torr och pensla den med smör och olivolja och grilla/stek den 5–6 minuter på vardera sidan.

  • Salta.

  • Skär citronen i två delar.

  • Grilla båda halvorna på snittsidan.

  • Stek rötterna i 1 msk olivolja, krydda med salt och peppar.

  • Tärningarna ska stekas så att de är glansiga och har tuggmotstånd.

  • Rör runt under tiden och blanda dem sedan med örtkryddorna.

  • Servera kycklingen tillsammans med rotsakerna, den stekta citronen och de bakade tomaterna.