Kyckling med rotsaker och tomater
Använd säsongens grönsaker i den här läckra rätten med kyckling, rotsaker och tomater. Det tar bara 20 minuter!
Använd säsongens grönsaker i den här läckra rätten med kyckling, rotsaker och tomater. Det tar bara 20 minuter!
Gör i ordning rötterna och skär dem i mindre tärningar.
Skölj och slunga örtkryddorna.
Skär persiljan grovt. Ställ in tomaterna i ugnen i 200 grader i 10 minuter.
Badda kycklingen torr och pensla den med smör och olivolja och grilla/stek den 5–6 minuter på vardera sidan.
Salta.
Skär citronen i två delar.
Grilla båda halvorna på snittsidan.
Stek rötterna i 1 msk olivolja, krydda med salt och peppar.
Tärningarna ska stekas så att de är glansiga och har tuggmotstånd.
Rör runt under tiden och blanda dem sedan med örtkryddorna.
Servera kycklingen tillsammans med rotsakerna, den stekta citronen och de bakade tomaterna.