Kyckling med blåbärskompott och grillade grönsaker

30 minuter
250 kcal

Blåbär är genialt som tillbehör! Här som en smarrig kompott som tillför färg och smak till vardagens kyckling och grillade grönsaker.

Tallrik med kyckling, grönsaker och blåbärskompott

Kyckling med blåbärskompott och grillade grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g grönsaker, t ex paprika, squash och aubergine
  • 2 kycklingfiléer
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 msk färsk rosmarin, finhackad

Kompott:

  • 180 g blåbär
  • ½ dl vatten
  • ½ msk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 msk balsamico

Så gör du

  • Skär grönsakerna i skivor.

  • Krydda grönsaker och kyckling med salt, peppar och rosmarin, och grilla tills kycklingen är helt genomstekt och grönsakerna är mjuka, ev i en grillpanna.

  • Lägg alla ingredienserna till kompotten i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i 15 min.

  • Servera kycklingen och de grillade grönsakerna med kompotten och ev lite färsk rosmarin på toppen.

TIPS! Om du inte får tag i färska blåbär, kan du använda frysta blåbär till kompotten. Mängden är densamma.