Kryddig tonfisk med ris, raita och tomatsallad

30 minuter
511 kcal

Bjud på fisk med det här receptet på tonfisk med ris, raita och tomatsallad.

Kryddig färsk tonfisk med ris, raita och tomatsallad

SNABB MIDDAG – med kryddig färsk tonfisk

© wichmann+bendtsen

Kryddig tonfisk med ris, raita och tomatsallad.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 1 rödlök
  • 2 gurka
  • 2 dl yoghurt, 3,5 g fett per 100 g
  • 2 lime, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 300 g färska tomater
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • ½ tsk garam masala
  • 2 kvist koriander
  • 2 tonfiskfilé,150 g
  • Extra jungfruolja till stekningen

Kryddblandning till tonfisken - Lika delar:

  • Svartpepparkorn
  • Spiskummin
  • Stjärnanis
  • Curry
  • Garam masala

Tillbehör:

  • 140 g kokt fullkornsris

Så gör du

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär rödlök till raitan.
  • Skala gurkan och dela den. Dela den ena hälften på längden, ta bort kärnorna och skär resten i fina skivor.
  • Blanda dem med yoghurt och tärnad rödlök. Skala av med lite limesaft, salt och peppar och ställ åt sidan.
  • Skär den andra hälften av gurkan och tomaterna grovt. Vänd dem med limesaft, salt, olivolja och ¼ tsk garam masala och skuren koriander.
  • Nu är det dags för kryddblandningen till tonfisken. Mortla peppar, spiskummin, fröna från stjärnanis, curry och garam masala i en mortel.
  • Stek tonfisken på ena sidan på en släpp-lätt-panna på hög värme. Mitten av fisken ska vara rosa, den ska bara stekas cirka 1 cm in. Krydda den stekta sidan med kryddblandningen, vänd fisken och stek på andra sidan.
  • Servera fisken med ris, raita och tomatsallad.