Kryddig indisk dhal med quinoa

45 minuter
491 kcal

Testa I FORMs kryddiga dahl – ett väldigt enkelt, nyttigt och billigt sätt att få i dig vegetarisk mat, och så smakar det helt fantastiskt.

Skål med dhal och quinoa

KRYDDIG INDISK DHAL MED QUINOA - ät nyttigt, enkelt och billigt vegetariskt.

© wichmann+bendtsen

Kryddig indisk dhal med quinoa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g sötpotatis
  • ½ rödlök
  • ¼ röd paprika
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ fett vitlök
  • 5 g ingefära
  • ½ röd chili
  • 4 körsbärstomater
  • ¾ tsk stött gurkmeja
  • ½ tsk stött gurkmeja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1½ dl röda linser
  • 3½ dl grönsaksbuljong
  • ¼ lime, saften
  • 37 g spenat

Tillbehör:

  • 1 dl quinoa
  • ¼ lime, saften
  • ½ näve färsk koriander
  • Färska örter, t ex thaibasilika

Så gör du

  • Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen, men tillsätt limesaft i kokvattnet.
  • Rör i finhackad koriander när quinoan är färdigkokt. Låt vila i 10 min under lock.
  • Skär sötpotatis i tärningar och stek i en stor kastrull tillsammans med grovhackad rödlök och röd paprika i olja på mediumvärme i 5 min.
  • Tillsätt kryddor, finhackad vitlök, ingefära och chili samt körsbärstomater i halvor och stek allt i ett par min till.
  • Tillsätt linser och grönsaksbuljong, koka upp och låt rätten sjuda i 20 min.
  • Rör ner spenat och limesaft i rätten och servera med quinoa och färska örter.

TIPS! Rätten är helt vegansk och kan göras med både röda och gröna linser.