Kebabrulle med kryddigt kött

75 minuter

I FORM visar dig hur en av dina favoritsnabbmatsklassiker kan göras hur sund som helst utan att tumma på den goda smaken.

...men med minst 20 % mindre fett.

Kebabrulle med kryddigt kött

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 nötbiffar (eller 4 kycklingfiléer)
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk malet fänkålsfrö
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ¼ tsk peppar
  • ½ vitlöksklyfta x 2
  • 1 nypa chiliflakes
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl skyr
  • 2 fullkornstunnbröd
  • 1 tomat
  • ¼ gurka
  • ¼ rödlök
  • Pressad lime
  • Ev lite färsk koriander

Gör så här

  • Blanda kryddor, hackad lök och olja i en skål. Lägg köttet i marinaden i minst en timme.
  • Stek det hastigt på hög värme. Låt köttet vila 5 minuter, skär det sedan i strimlor.
  • Rör ihop en dressing av skyr, ½ vitlöksklyfta, salt och peppar.
  • Värm fullkornstunnbröden. Skär tomat, gurka och lök och fördela allt på brödet.
  • Smaksätt med limesaft och koriander.

En läcker botten av blomkål är ett gott alternativ till din vanliga pizzabotten. Prova gärna vårt enkla recept på blomkålspizza med lax