...men med minst 20 % mindre fett.

Kebabrulle med kryddigt kött

I FORM visar dig hur en av dina favoritsynder kan göras hur sund som helst utan att tumma på den goda smaken.

11 juli 2014 av I FORM

2 personer

2 nötbiffar (eller 4 kycklingfiléer)
½ tsk malen koriander
½ tsk malet fänkålsfrö
½ tsk malen spiskummin
¼ tsk peppar
½ vitlöksklyfta x 2
1 nypa chiliflakes
½ tsk paprikapulver
1 lök
1 msk olivolja
½ dl skyr
2 fullkornstunnbröd
1 tomat
¼ gurka
¼ rödlök
Pressad lime
Ev lite färsk koriander

Gör så här

  • Blanda kryddor, hackad lök och olja i en skål. Lägg köttet i marinaden i minst en timme.
  • Stek det hastigt på hög värme. Låt köttet vila 5 minuter, skär det sedan i strimlor.
  • Rör ihop en dressing av skyr, ½ vitlöksklyfta, salt och peppar.
  • Värm fullkornstunnbröden. Skär tomat, gurka och lök och fördela allt på brödet.
  • Smaksätt med limesaft och koriander.

En läcker botten av blomkål är ett gott alternativ till din vanliga pizzabotten. Prova gärna vårt enkla recept på blomkålspizza med lax

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar