Kebabrulle med kryddigt kött

75 minuter

I FORM visar dig hur en av dina favoritsnabbmatsklassiker kan göras hur sund som helst utan att tumma på den goda smaken.

...men med minst 20 % mindre fett.

Kebabrulle med kryddigt kött

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 nötbiffar (eller 4 kycklingfiléer)
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk malet fänkålsfrö
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ¼ tsk peppar
  • ½ vitlöksklyfta x 2
  • 1 nypa chiliflakes
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl skyr
  • 2 fullkornstunnbröd
  • 1 tomat
  • ¼ gurka
  • ¼ rödlök
  • Pressad lime
  • Ev lite färsk koriander

Gör så här

  • Blanda kryddor, hackad lök och olja i en skål. Lägg köttet i marinaden i minst en timme.

  • Stek det hastigt på hög värme. Låt köttet vila 5 minuter, skär det sedan i strimlor.

  • Rör ihop en dressing av skyr, ½ vitlöksklyfta, salt och peppar.

  • Värm fullkornstunnbröden. Skär tomat, gurka och lök och fördela allt på brödet.

  • Smaksätt med limesaft och koriander.

En läcker botten av blomkål är ett gott alternativ till din vanliga pizzabotten. Prova gärna vårt enkla recept på blomkålspizza med lax


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background