Kalvpaj med potatismos och broccoli
1 person
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Tid totalt: 30 minuter
INGREDIENSER
½ lök
¼ röd chili
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
125 g mager kalvfärs
½ burk krossade tomater
Havssalt och svartpeppar
1 bakpotatis
1 tsk kallpressad rapsolja plus ett par droppar till broccolin
200 g broccoli
Så gör du kalvpaj med potatismos
- Hacka lök och chili, pressa vitlök och sautera det hela i olivolja i 1 minut.
- Lägg i köttet och stek vidare under omrörning i ca 4 minuter.
- Lägg i tomaterna och låt sjuda i ytterligare 4 minuter.
- Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.
- Skala potatisen medan köttfärssåsen sjuder.
- Tärna potatisen och koka den mjuk i 10 minuter.
- Häll av vattnet och mosa potatisen med rapsolja.
- Smaka av med salt.
- Fyll en ugnsfast skål med köttfärssås.
- Fördela potatismoset över köttfärssåsen och grädda pajen i 16-20 minuter i 180 grader.
- Gör i ordning broccolin och lägg den i en gryta.
- Droppa lite rapsolja över och toppa med 1 tsk salt.
- Häll kokande vatten över, låt koka kort och häll av.
- Servera bredvid pajen på en tallrik.
Näringsinnehåll per portion:
Energi: 582 kcal
Protein: 46,6 g
Fett: 13,3 g
Kolhydrat: 75,4 g
Kostfiber: 13,2 g