Kalvpaj med potatismos och broccoli

30 minuter
582 kcal

Så enkelt kan du piffa upp det klassiska potatismoset. Smaklig måltid!

Platta med broccoli och potatismos

Kalvpaj med potatismos och broccoli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 1 lök
  • ½ röd chili
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g mager kalvfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 bakpotatis
  • 2 tsk kallpressad rapsolja plus ett par droppar till broccolin
  • 400 g broccoli

Så gör du kalvpaj med potatismos

  • Hacka lök och chili, pressa vitlök och sautera det hela i olivolja i 1 minut.

  • Lägg i köttet och stek vidare under omrörning i ca 4 minuter.

  • Lägg i tomaterna och låt sjuda i ytterligare 4 minuter.

  • Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.

  • Skala potatisen medan köttfärssåsen sjuder.

  • Tärna potatisen och koka den mjuk i 10 minuter.

  • Häll av vattnet och mosa potatisen med rapsolja.

  • Smaka av med salt.

  • Fyll en ugnsfast skål med köttfärssås.

  • Fördela potatismoset över köttfärssåsen och grädda pajen i 16-20 minuter i 180 grader.

  • Gör i ordning broccolin och lägg den i en gryta.

  • Droppa lite rapsolja över och toppa med 1 tsk salt.

  • Häll kokande vatten över, låt koka kort och häll av.

  • Servera bredvid pajen på en tallrik.