Platta med broccoli och potatismos


© wichmann+bendtsen

Kalvpaj med potatismos och broccoli

Så enkelt kan du piffa upp det klassiska potatismoset. Smaklig måltid!

5 januari 2017 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Kalvpaj med potatismos och broccoli

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

½ lök

¼ röd chili

1 vitlöksklyfta

1 tsk olivolja

125 g mager kalvfärs

½ burk krossade tomater

Havssalt och svartpeppar

1 bakpotatis

1 tsk kallpressad rapsolja plus ett par droppar till broccolin

200 g broccoli

Så gör du kalvpaj med potatismos

  • Hacka lök och chili, pressa vitlök och sautera det hela i olivolja i 1 minut.
  • Lägg i köttet och stek vidare under omrörning i ca 4 minuter.
  • Lägg i tomaterna och låt sjuda i ytterligare 4 minuter.
  • Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.
  • Skala potatisen medan köttfärssåsen sjuder.
  • Tärna potatisen och koka den mjuk i 10 minuter.
  • Häll av vattnet och mosa potatisen med rapsolja.
  • Smaka av med salt.
  • Fyll en ugnsfast skål med köttfärssås.
  • Fördela potatismoset över köttfärssåsen och grädda pajen i 16-20 minuter i 180 grader.
  • Gör i ordning broccolin och lägg den i en gryta.
  • Droppa lite rapsolja över och toppa med 1 tsk salt.
  • Häll kokande vatten över, låt koka kort och häll av.
  • Servera bredvid pajen på en tallrik.

Näringsinnehåll per portion:

Energi: 582 kcal

Protein: 46,6 g

Fett: 13,3 g

Kolhydrat: 75,4 g

Kostfiber: 13,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar