Platta med broccoli och potatismos


© wichmann+bendtsen

Kalvpaj med potatismos och broccoli

Så enkelt kan du piffa upp det klassiska potatismoset. Smaklig måltid!

5 januari 2017 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Kalvpaj med potatismos och broccoli 

1 person

½ lök
¼ röd chili
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
125 g mager kalvfärs
½ burk krossade tomater 
Havssalt och svartpeppar
1 bakpotatis
1 tsk kallpressad rapsolja plus ett par droppar till broccolin
200 g broccoli

Så gör du kalvpaj med potatismos

  • Hacka lök och chili, pressa vitlök och sautera det hela i olivolja i 1 minut. 
  • Lägg i köttet och stek vidare under omrörning i ca 4 minuter. 
  • Lägg i tomaterna och låt sjuda i ytterligare 4 minuter. 
  • Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar. 
  • Skala potatisen medan köttfärssåsen sjuder. 
  • Tärna potatisen och koka den mjuk i 10 minuter. 
  • Häll av vattnet och mosa potatisen med rapsolja. 
  • Smaka av med salt. 
  • Fyll en ugnsfast skål med köttfärssås. 
  • Fördela potatismoset över köttfärssåsen och grädda pajen i 16-20 minuter i 180 grader. 
  • Gör i ordning broccolin och lägg den i en gryta. 
  • Droppa lite rapsolja över och toppa med 1 tsk salt. 
  • Häll kokande vatten över, låt koka kort och häll av. 
  • Servera bredvid pajen på en tallrik. 

Näringsinnehåll per portion:

Energi: 582 kcal
Protein: 46,6 g
Fett: 13,3 g
Kolhydrater: 75,4 g
Kostfiber: 13,2 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar