Kalvkött

30 minuter
425 kcal

Njut mört kött i kombination med äpplen och björnbär.

Kalvkött

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g selleri till mos
  • 400 g kalvkött skuret i stora bitar
  • 150 g blandade svampar (eller bara en sort)
  • 1 äpple
  • 100 g björnbär

Från ditt baslager

  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • 1 dl buljong
  • 4 kvistar rosmarin

Tillagning

Koka sellerin i stora bitar tills den är mjuk. Mosa den grovt med några droppar olja och smaka av med salt och peppar när den är klar.

Bryn köttet i lite olja och salta och peppra. Tillsätt svamparna hela eller i stora bitar och bryn dem tillsammans med köttet. Tillsätt äpple, rosmarin och buljong och låt det puttra i 10 minuter. Tillsätt björnbär och värm i 1 minut. Servera med moset.

Sund bonus

Du får rikligt med matsmältningsfrämjande fibrer samt E-vitamin och B-vitaminet niacin, som är en viktig del av kroppens ämnesomsättningsprocess.