Kalvkött

Njut mört kött i kombination med äpplen och björnbär.

5 februari 2009 av I FORM

2 personer

300 g selleri till mos
400 g kalvkött skuret i stora bitar
150 g blandade svampar (eller bara en sort)
1 äpple
100 g björnbär


Från ditt baslager

Olivolja
Salt och peppar
1 dl buljong
4 kvistar rosmarin


Tillagning
Koka sellerin i stora bitar tills den är mjuk. Mosa den grovt med några droppar olja och smaka av med salt och peppar när den är klar.

Bryn köttet i lite olja och salta och peppra. Tillsätt svamparna hela eller i stora bitar och bryn dem tillsammans med köttet. Tillsätt äpple, rosmarin och buljong och låt det puttra i 10 minuter. Tillsätt björnbär och värm i 1 minut. Servera med moset.

Sund bonus

Du får rikligt med matsmältningsfrämjande fibrer samt E-vitamin och B-vitaminet niacin, som är en viktig del av kroppens ämnesomsättningsprocess.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar