Kålhotdog med nyttig fyllning

30 minuter
267 kcal

Lätt och näringsrik middag på bara 30 minuter. Prova denna nyttiga hotdog med tomater och syrlig rödlök.

Kålblad med fyllning på en tallrik.

Kålhotdog med tomater och syrlig rödlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 8 körsbärstomater
  • En liten rödlök
  • 2 msk ljus vinäger
  • 2 tsk flytande honung/agavesirap
  • 1 tsk havssalt
  • ½ grön chili
  • 1 stor näve vattenkrasse
  • 2 rödkålsblad eller andra kålblad
  • 2 korvar av god kvalitet
  • Extra jungfruolja
  • 1 msk dijonsenap

Så lagar du kålhotdog med nyttig fyllning

  • Skär tomaterna i halvor eller fjärdedelar och baka dem i 200 grader i 8 minuter.

  • Skär rödlöken i fina klyftor och marinera dem i vinäger, honung och havssalt.

  • Skär chili i fina skivor.

  • Skölj och slunga kålbladen och vattenkrassen rena och torra.

  • Lägg korvarna i en gryta, häll kokande vatten över och koka upp.

  • Stäng av värmen och låt dem stå i 5 minuter.

  • Pensla en nonstickpanna med olivolja och stek korvarna på medelvärme runt om.

  • Lägg upp varje kålblad med korv, senap, bakade tomater, vattenkrasse, chili och marinerad rödlök.

Näringsinnehåll i kålhotdog per portion