Rökt lax på fänkålscruditéer

30 minuter
146 kcal

Den här läckra salladen med lax och fänkål är allt annat än fet julmat.

Slipp stress och röda kinder i jul och bjud över dina gäster på ett nyttigt julbord istället.

Rökt lax på fänkålscruditéer

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • grapefrukt
  • ½ fänkål
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • ⅓ Paket rucola
  • 1 apelsiner
  • liten knippa dill
  • 100 g rökt lax

Så gör du

  • Pressa saften ur grapefrukten och häll i en skål.

  • Ta bort toppen och botten av fänkålen och ta bort de två yttre klyftorna/bladen.

  • Skär fänkålen mycket fint på ett mandolinjärn eller juliennejärn, i en skål med saften, lätt saltat och kryddat med peppar.

  • Skölj rucolan grundligt och slunga den helt torr.

  • Filéa apelsinerna: skär av toppen och botten och ställ frukten upp. Skär av skalet uppifrån och ner, inklusive allt det vita.

  • Håll frukten i ena handen och skär mellan membranen med en vass kniv och lösgör filéerna. Ta en nypa dill.

  • Servera fänkålen med rucolan, apelsinfiléerna, dill och lax.