Slipp stress och röda kinder i jul och bjud över dina gäster på ett nyttigt julbord istället.

Rökt lax på fänkålscruditéer

Den här läckra salladen med lax och fänkål är allt annat än fet julmat.

17 november 2014 av I FORM

Rökt lax

6 personer

1 grapefrukt
2 fänkål
Havssalt och nymalen svartpeppar
1 pkt rucola
3 apelsiner
1 liten knippa dill
300 g rökt lax


Så gör du

  • Pressa saften ur grapefrukten och häll i en skål.
  • Ta bort toppen och botten av fänkålen och ta bort de två yttre klyftorna/bladen.
  • Skär fänkålen mycket fint på ett mandolinjärn eller juliennejärn, i en skål med saften, lätt saltat och kryddat med peppar.
  • Skölj rucolan grundligt och slunga den helt torr.
  • Filéa apelsinerna: skär av toppen och botten och ställ frukten upp. Skär av skalet uppifrån och ner, inklusive allt det vita.
  • Håll frukten i ena handen och skär mellan membranen med en vass kniv och lösgör filéerna. Ta en nypa dill.
  • Servera fänkålen med rucolan, apelsinfiléerna, dill och lax.


Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar