Slipp stress och blossande kinder i jul och bjud hem dina gäster på nyttig julmat istället.

Räkcocktail med granatäpple

En gammal goding i nya och och lite juligare förpackning: räkcocktail med granatäpple på radicchio och endivesallad.

18 november 2014 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Räkcocktail med granatäpple

6 personer

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

1 endivesallad

1 radicchiosallad

300 g handskalade räkor i vattenlag

1 knippa dill

1 granatäpple

Dressing

200 g skyr

3 msk majonnäs

½ ekologisk citron

2 msk koncentrerad tomatpuré

½ tsk cayennepeppar

2 tsk Worchestershiresås

1 tsk konjak

Tabasco

Havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du

  • Börja med dressingen så att den kan stå svalt, medan resten görs i ordning.
  • Vispa ihop alla ingredienser manuellt och krydda med tabasco, salt och peppar.
  • Gör i ordning salladen. Lägg upp räkorna. Plocka dillen.
  • Banka på granatäpplet med baksidan av en sked hela vägen runt.
  • Dela och vänd den ”ut och in”. Ta bort kärnorna och lägg dem i en sil och samla sedan upp saften i en skål.
  • Ta bort det vita membranet.
  • Servera salladen med räkor, granatäpplekärnor, dill och dressing.



näringsinnehåll per person

Energi: 135 kcal

Protein: 13,1 g

Fett: 5,8 g

Kolhydrat: 8 g

Kostfiber: 0,9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar