Slipp stress och blossande kinder i jul och bjud hem dina gäster på nyttig julmat istället.

Räkcocktail med granatäpple

En gammal goding i nya och och lite juligare förpackning: räkcocktail med granatäpple på radicchio och endivesallad.

18 november 2014 av I FORM

Räkcocktail

6 personer

1 endivesallad
1 radicchiosallad
300 g handskalade räkor i vattenlag
1 litet knippe dill
1 granatäpple

Dressing

200 g skyr
3 msk majonnäs
½ ekologisk citron
2 msk koncentrerad tomatpuré
½ tsk cayennepeppar
2 tsk Worchestershiresås
1 tsk konjak
Tabasco
Havssalt och nymalen svartpeppar


Så gör du

  • Börja med dressingen så att den kan stå svalt, medan resten görs i ordning.
  • Vispa ihop alla ingredienser manuellt och krydda med tabasco, salt och peppar.
  • Gör i ordning salladen. Lägg upp räkorna. Plocka dillen.
  • Banka på granatäpplet med baksidan av en sked hela vägen runt.
  • Dela och vänd den ”ut och in”. Ta bort kärnorna och lägg dem i en sil och samla sedan upp saften i en skål.
  • Ta bort det vita membranet.
  • Servera salladen med räkor, granatäpplekärnor, dill och dressing.



Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar