Räkcocktail med granatäpple

15 minuter
135 kcal

En gammal goding i nya och och lite juligare förpackning: räkcocktail med granatäpple på radicchio och endivesallad.

Slipp stress och blossande kinder i jul och bjud hem dina gäster på nyttig julmat istället.

Räkcocktail med granatäpple

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • endivesallad
  • radicchiosallad
  • 100 g handskalade räkor i vattenlag
  • ⅓ knippa dill
  • granatäpple

Dressing

  • 66 g skyr
  • 1 msk majonnäs
  • ¼ ekologisk citron
  • ½ msk koncentrerad tomatpuré
  • ¼ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk Worchestershiresås
  • ⅓ tsk konjak
  • Tabasco
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du

  • Börja med dressingen så att den kan stå svalt, medan resten görs i ordning.

  • Vispa ihop alla ingredienser manuellt och krydda med tabasco, salt och peppar.

  • Gör i ordning salladen. Lägg upp räkorna. Plocka dillen.

  • Banka på granatäpplet med baksidan av en sked hela vägen runt.

  • Dela och vänd den ”ut och in”. Ta bort kärnorna och lägg dem i en sil och samla sedan upp saften i en skål.

  • Ta bort det vita membranet.

  • Servera salladen med räkor, granatäpplekärnor, dill och dressing.