4 personer
1 fänkål
1 liten rosésallad
½ citron
1 blodgrapefrukt
1 blodapelsin
1 granatäpple
4 färska tonfiskbiffar à cirka 100 g
Extra jungfruolivolja/em
4 tsk av vinägrett
4 msk extra jungfruolivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Havssalt och nymalen svartpeppar
Topping
Rosépepparkorn
Tillagning
- Strimla fänkål och rosésallad ultrafi nt och droppa över citronsaft.
- Filea grapefrukten och apelsinen.
- Ta ur kärnorna ur granatäpplet och rör ihop vinägretten.
- Gnid in tonfi sken lätt med olja och grilla eller stek den cirka 20 sekunder på varje sida på mycket hög värme.
- Salta lite lätt på den första färdiga sidan.
- Lägg upp salladen med citrusfruktfi léerna, granatäppelkärnor och tonfi sk.
- Droppa över vinägrett och krossade rosépepparkorn.