Snabbstekt tonfisk på fänkål och rosésallad med blodgrapefrukt

Variera sillen med dessa supergoda jultapas med tonfisk med inslag av citrus.

8 december 2010 av I FORM

4 personer

1 fänkål
1 liten rosésallad
½ citron
1 blodgrapefrukt
1 blodapelsin
1 granatäpple
4 färska tonfiskbiffar à cirka 100 g
Extra jungfruolivolja/em
4 tsk av vinägrett
4 msk extra jungfruolivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Havssalt och nymalen svartpeppar

Topping
Rosépepparkorn

Tillagning

  • Strimla fänkål och rosésallad ultrafi nt och droppa över citronsaft. 
  • Filea grapefrukten och apelsinen. 
  • Ta ur kärnorna ur granatäpplet och rör ihop vinägretten. 
  • Gnid in tonfi sken lätt med olja och grilla eller stek den cirka 20 sekunder på varje sida på mycket hög värme. 
  • Salta lite lätt på den första färdiga sidan. 
  • Lägg upp salladen med citrusfruktfi léerna, granatäppelkärnor och tonfi sk. 
  • Droppa över vinägrett och krossade rosépepparkorn.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar