Äppelfläsk på svart ris

Kombinationen av salt, syrligt och starkt får den är rätten att dansa i munnen.

8 december 2010 av I FORM

4 personer

4 handskurna skivor torrsaltad och lufttorkad bacon
1 schalottenlök
4 äpplen
1 tsk extra jungfruolivolja
1 tsk hel nejlika
1 vaniljstång
Rivet skal och saft av 2 apelsiner
1 tsk finriven färsk ingefära
Havssalt och nymalen svartpeppar
2 dl svart fullkornsris

Topping
Röd basilika eller bladpersilja

Tillagning

  • Skär baconen i stavar på högkant och stek dem gyllene. 
  • Lägg dem på hushållspapper. 
  • Skär lök och äpplen i bitar. 
  • Sautera löken i olja tills bitarna är mjuka och blanka. 
  • Blanda nejlika, uppfl äkt vaniljstång, apelsinskal och -saft och äppelbitar samt en liten nypa salt. 
  • Låt det sjuda i cirka 10 minuter, tills äpplena är mjuka. 
  • Koka riset. 
  • Tillsätt bacon och ingefära i äpplena, värm och smaka av. 
  • Lägg upp riset med äppelfl äsk och röd basilika eller persilja.


Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar