Äppelfläsk på svart ris

65 minuter

Kombinationen av salt, syrligt och starkt får den är rätten att dansa i munnen.

Äppelfläsk på svart ris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 handskurna skivor torrsaltad och lufttorkad bacon
  • ½ schalottenlök
  • 2 äpplen
  • ½ tsk extra jungfruolivolja
  • ½ tsk hel nejlika
  • ½ vaniljstång
  • Rivet skal och saft av 2 apelsiner
  • ½ tsk finriven färsk ingefära
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl svart fullkornsris

Topping:

  • Röd basilika eller bladpersilja

Tillagning

  • Skär baconen i stavar på högkant och stek dem gyllene.
  • Lägg dem på hushållspapper.
  • Skär lök och äpplen i bitar.
  • Sautera löken i olja tills bitarna är mjuka och blanka.
  • Blanda nejlika, uppfl äkt vaniljstång, apelsinskal och -saft och äppelbitar samt en liten nypa salt.
  • Låt det sjuda i cirka 10 minuter, tills äpplena är mjuka.
  • Koka riset.
  • Tillsätt bacon och ingefära i äpplena, värm och smaka av.
  • Lägg upp riset med äppelfl äsk och röd basilika eller persilja.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background