Nyttiga recept Middag Äppelfläsk... Äppelfläsk på svart ris 65 minuter Kombinationen av salt, syrligt och starkt får den är rätten att dansa i munnen. Av I FORM-redaktionen 7 december 2010 Äppelfläsk på svart ris Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 handskurna skivor torrsaltad och lufttorkad bacon ½ schalottenlök 2 äpplen ½ tsk extra jungfruolivolja ½ tsk hel nejlika ½ vaniljstång Rivet skal och saft av 2 apelsiner ½ tsk finriven färsk ingefära Havssalt och nymalen svartpeppar 1 dl svart fullkornsris Topping: Röd basilika eller bladpersilja Tillagning Skär baconen i stavar på högkant och stek dem gyllene. Lägg dem på hushållspapper. Skär lök och äpplen i bitar. Sautera löken i olja tills bitarna är mjuka och blanka. Blanda nejlika, uppfl äkt vaniljstång, apelsinskal och -saft och äppelbitar samt en liten nypa salt. Låt det sjuda i cirka 10 minuter, tills äpplena är mjuka. Koka riset. Tillsätt bacon och ingefära i äpplena, värm och smaka av. Lägg upp riset med äppelfl äsk och röd basilika eller persilja. Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder KanelJulmatÄpple