Hamburgare

45 minuter
546 kcal

Klassisk skräpmat i sund version med potatis- och sellerifrites.

Hamburgare

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 250 g mager nötfärs
  • 150 g potatis
  • 150 g rotselleri
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 kvistar rosmarin
  • 150 g squash
  • 100 g lök
  • 2 msk balsamvinäger
  • 140 g fullkornsdinkelbröd
  • 4 salladsblad
  • 200 g tomat
  • Ev citron

Tillagning

Forma en biff som passar till brödet. Tvätta potatis, skala sellerin och skär båda i klyftor eller stavar. Blanda sedan med 1 tsk olja, salt, peppar och rosmarin och sätt in dina pommes frites i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter, tills de är bakade och spröda.

Skär squashen i skivor och löken i ringar. Häll lite olja i en grillpanna och stek först lökringarna, sedan squash i skivor och till sist biffen med ett par droppar balsamvinäger på.

Rosta brödet. Lägg ihop din burgare med salladsblad, biff, tomat i tärningar, squash och sist lök. Servera med lite citron.