Hamburgare

45 minuter
546 kcal

Klassisk skräpmat i sund version med potatis- och sellerifrites.

Hamburgare

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 250 g mager nötfärs
  • 150 g potatis
  • 150 g rotselleri
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 kvistar rosmarin
  • 150 g squash
  • 100 g lök
  • 2 msk balsamvinäger
  • 140 g fullkornsdinkelbröd
  • 4 salladsblad
  • 200 g tomat
  • Ev citron

Tillagning

  • Forma en biff som passar till brödet.
  • Tvätta potatis, skala sellerin och skär båda i klyftor eller stavar.
  • Blanda sedan med 1 tsk olja, salt, peppar och rosmarin och sätt in dina pommes frites i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter, tills de är bakade och spröda.
  • Skär squashen i skivor och löken i ringar.
  • Häll lite olja i en grillpanna och stek först lökringarna, sedan squash i skivor och till sist biffen med ett par droppar balsamvinäger på.
  • Rosta brödet.
  • Lägg ihop din burgare med salladsblad, biff, tomat i tärningar, squash och sist lök.
  • Servera med lite citron.