Hamburgare

Klassisk skräpmat i sund version med potatis- och sellerifrites.

Hamburgare

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 45 minuter

INGREDIENSER

125 g mager nötfärs

75 g potatis

75 g rotselleri

1 tsk olivolja

Salt

Peppar

2-3 kvistar rosmarin

75 g squash

50 g lök

1 msk balsamvinäger

70 g fullkornsdinkelbröd

2 salladsblad

100 g tomat

Ev citron

Tillagning

Forma en biff som passar till brödet. Tvätta potatis, skala sellerin och skär båda i klyftor eller stavar. Blanda sedan med 1 tsk olja, salt, peppar och rosmarin och sätt in dina pommes frites i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter, tills de är bakade och spröda.

Skär squashen i skivor och löken i ringar. Häll lite olja i en grillpanna och stek först lökringarna, sedan squash i skivor och till sist biffen med ett par droppar balsamvinäger på.

Rosta brödet. Lägg ihop din burgare med salladsblad, biff, tomat i tärningar, squash och sist lök. Servera med lite citron.

Fördel per portion

Energi: 546 kcal

Protein: 39 g

Fett: 14 g

Kolhydrat: 71 g

Kostfiber: 11 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar