Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese är en klassiker.

15 november 2010 av I FORM

1 person

75 g fullkornspasta
1 tsk olivolja
100 g mager nötfärs (6–10%)
½ hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 morot i tärningar
1 zucchini i tärningar
100 gram selleri i tärningar
1 ½ msk balsamvinäger
½ burk krossade tomater
3 hackade soltorkade tomater
Salt och peppar
Färsk basilika och timjan


Tillbehör

Sallad med buketter av ångkokt broccoli och lite yoghurtdressing.


Tillagning

Rensa och dela grönsakerna. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs lök, vitlök och kött. Lägg i morötter, zucchini och selleri och tillsätt balsamvinäger. Häll sedan i krossade tomater plus eventuellt 1 dl vatten om det är lite ”torrt”.

Låt det hela sjuda utan lock i cirka 10 minuter. Kom ihåg att röra och sätt samtidigt på vatten till pastan! Smaka av såsen med salt, peppar, timjan och basilika och servera med pasta och sallad.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar