Spaghetti bolognese

30 minuter
550 kcal

Spaghetti bolognese är en klassiker.

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

1 person

  • 150 g fullkornspasta
  • 2 tsk olivolja
  • 200 g mager nötfärs (6–10%)
  • 1 hackad lök
  • 2 hackad vitlöksklyfta
  • 2 morot i tärningar
  • 2 zucchini i tärningar
  • 200 gram selleri i tärningar
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 burk krossade tomater
  • 6 hackade soltorkade tomater
  • Salt och peppar
  • Färsk basilika och timjan

Tillbehör

  • Sallad med buketter av ångkokt broccoli och lite yoghurtdressing.

Tillagning

  • Rensa och dela grönsakerna. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs lök, vitlök och kött.
  • Lägg i morötter, zucchini och selleri och tillsätt balsamvinäger. Häll sedan i krossade tomater plus eventuellt 1 dl vatten om det är lite ”torrt”.
  • Låt det hela sjuda utan lock i cirka 10 minuter. Kom ihåg att röra och sätt samtidigt på vatten till pastan!
  • Smaka av såsen med salt, peppar, timjan och basilika och servera med pasta och sallad.