Nyttiga recept Middag Spaghetti ... Spaghetti bolognese 30 minuter 550 kcal Spaghetti bolognese är en klassiker. Av I FORM-redaktionen 14 november 2010 Spaghetti bolognese Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 1 person 150 g fullkornspasta 2 tsk olivolja 200 g mager nötfärs (6–10%) 1 hackad lök 2 hackad vitlöksklyfta 2 morot i tärningar 2 zucchini i tärningar 200 gram selleri i tärningar 3 msk balsamvinäger 1 burk krossade tomater 6 hackade soltorkade tomater Salt och peppar Färsk basilika och timjan Tillbehör Sallad med buketter av ångkokt broccoli och lite yoghurtdressing. Tillagning Rensa och dela grönsakerna. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs lök, vitlök och kött. Lägg i morötter, zucchini och selleri och tillsätt balsamvinäger. Häll sedan i krossade tomater plus eventuellt 1 dl vatten om det är lite ”torrt”. Låt det hela sjuda utan lock i cirka 10 minuter. Kom ihåg att röra och sätt samtidigt på vatten till pastan! Smaka av såsen med salt, peppar, timjan och basilika och servera med pasta och sallad. Rotselleri