Squash-bolognese

I FORMs squash-pasta med bolognese har redan blivit en klassiker. Nu har vi anpassat den ytterligare så att du kan äta den när du följer I FORM-kuren.

Squash-bolognese

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

1 tsk extra jungfruolja

1 liten gul lök, 50 g

1 liten morot, 50 g

1 stjälk selleri

50 g nötfärs, 5 % fett

1,5 dl krossade tomater

½ dl vatten

1 kvist färsk oregano/½ tsk torkad

Havssalt och nymalen svartpeppar

½ squash, 150 g (eller spetskål)

En liten näve färsk basilika

5 g färskriven parmesan

Gör så här

  • Skär lök, morot och selleri i små tärningar.
  • Stek dem i olja och späd eventuellt med en skvätt vatten. Tillsätt köttet och rör om väl.
  • Lägg i de krossade tomaterna, vatten och en kvist oregano (spara några blad till garnering.) Låt såsen sjuda i 15 minuter och krydda med salt och peppar. Ta upp oreganokvisten.
  • Kör squashen genom en spirali (en ”grönsaksspaghettimaskin”).
  • Har du inte en sådan kan du riva squashen på ett rivjärn eller snitta spetskålen fint, häll över kokande vatten och häll bort det direkt igen.
  • Servera squashen med basilika, köttsås och oreganoblad och riv över parmesan.


Tips

Bolognesesåsen fungerar bra att frysa in, så gör gärna en stor portion.

näringsinnehåll per person

Energi: 245 kcal

Protein: 18,3 g

Fett: 9 g

Kolhydrat: 27,2 g

Kostfiber: 8,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar