Squash-bolognese

30 minuter
245 kcal

I FORMs squash-pasta med bolognese har redan blivit en klassiker. Nu har vi anpassat den ytterligare så att du kan äta den när du följer I FORM-kuren.

Squash-bolognese

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 liten gul lök, 50 g
  • 2 liten morot, 50 g
  • 2 stjälk selleri
  • 100 g nötfärs, 5 % fett
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 kvist färsk oregano/½ tsk torkad
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 1 squash, 150 g (eller spetskål)
  • En liten näve färsk basilika
  • 10 g färskriven parmesan

Gör så här

  • Skär lök, morot och selleri i små tärningar.

  • Stek dem i olja och späd eventuellt med en skvätt vatten. Tillsätt köttet och rör om väl.

  • Lägg i de krossade tomaterna, vatten och en kvist oregano (spara några blad till garnering.) Låt såsen sjuda i 15 minuter och krydda med salt och peppar. Ta upp oreganokvisten.

  • Kör squashen genom en spirali (en ”grönsaksspaghettimaskin”).

  • Har du inte en sådan kan du riva squashen på ett rivjärn eller snitta spetskålen fint, häll över kokande vatten och häll bort det direkt igen.

  • Servera squashen med basilika, köttsås och oreganoblad och riv över parmesan.

TIPS

Bolognesesåsen fungerar bra att frysa in, så gör gärna en stor portion.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background