Squash-bolognese

30 minuter
245 kcal

I FORMs squash-pasta med bolognese har redan blivit en klassiker. Nu har vi anpassat den ytterligare så att du kan äta den när du följer I FORM-kuren.

Squash-bolognese

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 liten gul lök, 50 g
  • 2 liten morot, 50 g
  • 2 stjälk selleri
  • 100 g nötfärs, 5 % fett
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 kvist färsk oregano/½ tsk torkad
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 1 squash, 150 g (eller spetskål)
  • En liten näve färsk basilika
  • 10 g färskriven parmesan

Gör så här

  • Skär lök, morot och selleri i små tärningar.
  • Stek dem i olja och späd eventuellt med en skvätt vatten. Tillsätt köttet och rör om väl.
  • Lägg i de krossade tomaterna, vatten och en kvist oregano (spara några blad till garnering.) Låt såsen sjuda i 15 minuter och krydda med salt och peppar. Ta upp oreganokvisten.
  • Kör squashen genom en spirali (en ”grönsaksspaghettimaskin”).
  • Har du inte en sådan kan du riva squashen på ett rivjärn eller snitta spetskålen fint, häll över kokande vatten och häll bort det direkt igen.
  • Servera squashen med basilika, köttsås och oreganoblad och riv över parmesan.

TIPS

Bolognesesåsen fungerar bra att frysa in, så gör gärna en stor portion.