Grillad kolja med olivolja och citron

15 minuter
161 kcal

Det är dags att tända grillen och vi servera därför det här nyttiga och goda receptet på kolja med olivolja och citron. Smaklig måltid!

Tallrik med fisk
Tallrik med fisk

Grillad kolja med olivolja och citron

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 koljafiléer, alternativt någon annan vit fisk
  • 1⅓ msk extra virgin olivolja
  • ½ ekologisk citron
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Lite persilja

Så gör du

  • Smörj fisken med olja och lägg på grillen 3-4 min på varje sida på medelvärme.
  • Riv citronskal och lägg åt sidan. Halvera citronen och grilla den på.
  • Salta och peppra fisken och toppa med färsk, hackad persilja och citronsaft och rivet -skal.

TIPS! Fisken smakar också gott med rosmarin, oregano eller salvia.