Grillad fisk med bönsallad

30 minuter
359 kcal

På jakt efter nyttig och enkel mat, du kan slänga ihop supersnabbt. Testa den här somriga, goda rätten.

Grillad fisk med bönsallad

GRILLAD FISK MED BÖNSALLAD – Du kan använda fetaost eller rostade nötter istället för parmesan.

© wichmann+bendtsen

Grillad fisk med bönsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Bönsallad:

  • 200 g färska gröna bönor
  • 200 g körsbärstomater, ev i olika färger
  • ½ gul paprika
  • ½ rödlök
  • 50 g ruccola
  • 30 g parmesan
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Grillad fisk:

  • 300 g vitfisk,textorsk
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ citron, saften

Så gör du

  • Skär bort ändarna från bönorna. Lägg dem i kokande vatten i 2 min och skölj i kallt vatten. Häll av i en sil.
  • Halvera tomaterna. Skär paprika och rödlök i tunna skivor.
  • Riv parmesan i flagor.
  • Vänd bönorna i olja och blanda med resten av grönsakerna.
  • Toppa med parmesan, citronsaft, salt och peppar. 6. Pensla fisken med olja. Grilla på en grillpanna i cirka 3 min på varje sida. Smaka av med salt, peppar och citron.

TIPS! Vill du ha en mildare smak kan du lägga lökskivorna i isvatten i 10 min inn- an du lägger dem i salladen.