Fyllda tomater

25 minuter

Läckerheter som serveras med kryddig tomatsalsa till kyckling.

Fyllda tomater

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 stora tomater

Salsa

  • 2 mellanstora, blandade tomater
  • ½ gul eller röd paprika
  • ½ rödlök
  • ½ fett vitlök
  • ½ röd chili
  • ½ knippa basilika
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • ½ msk olivolja
  • 2 kycklingfiléer
  • Rapsolja
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • ½ citron

Tillagning

Skär toppen av 4 stora tomater och gröp ur dem. Skär topparna i små bitar. Gröp ur resten av tomaterna, skär köttet i bitar och ta bort skalet. Skär paprika, rödlök, vitlök och chili (utan kärnor) i små tärningar och blanda med tomatbitar. Blanda sedan med hackad basilika, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Lägg lite salsa i de stora tomaterna.

Gnid in kyckling med olja, kryddor, salt och peppar och stek först på hög värme på båda sidor. Pressa citronsaft över kycklingen och låt ”saften” koka upp. Stek färdigt på medelvärme ca 5 minuter. Skär kycklingen i skivor och lägg upp med de fyllda tomaterna.