Fyllda tomater

Läckerheter som serveras med kryddig tomatsalsa till kyckling.

2 mars 2008 av I FORM

4 personer

4 stora tomater

Salsa:

4 mellanstora, blandade tomater
1 gul eller röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 liten bunt basilika
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
4 kycklingfiléer
Rapsolja
Havssalt
Nymalen svartpeppar
1 citron


Tillagning

Skär toppen av 4 stora tomater och gröp ur dem. Skär topparna i små bitar. Gröp ur resten av tomaterna, skär köttet i bitar och ta bort skalet. Skär paprika, rödlök, vitlök och chili (utan kärnor) i små tärningar och blanda med tomatbitar. Blanda sedan med hackad basilika, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Lägg lite salsa i de stora tomaterna.

Gnid in kyckling med olja, kryddor, salt och peppar och stek först på hög värme på båda sidor. Pressa citronsaft över kycklingen och låt ”saften” koka upp. Stek färdigt på medelvärme ca 5 minuter. Skär kycklingen i skivor och lägg upp med de fyllda tomaterna.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar