Fyllda paprikor med vegetarisk meximix

55 minuter
522 kcal

Ta en dag ledigt från köttet med dessa goda paprikor fyllda med quinoa, tomater, bönor och majs. Vitlök, chili och kryddig salsa håller dig varm.

Fyllda paprikor med vegetarisk meximix

DE FYLLDA PAPRIKORNA ska gräddas 35 min i ugnen. Under tiden kan du koppla av, läsa en bok eller ta en promenad.

© wichmann+bendtsen

Fyllda paprikor med vegetarisk meximix

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl quinoa
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6 cherrytomater
  • ½ liten rödlök
  • 1 fett vitlöksklyfta
  • ½ burk svarta bönor, alternativt kidneybönor
  • 75 g majs
  • 6 msk spicy salsa
  • 1 krm stött chili
  • 1 tsk stött spiskummin
  • ½ tsk paprikapulver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 paprikor
  • ½ avokado
  • Färsk koriander
  • 2 msk het salsa
  • Ev. lime

Så här gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen, men tillsätt grönsaksbuljong.
  • Hacka tomater, rödlök och vitlök fint. Lägg i en skål tillsammans med den kokta quinoan, bönor, majs, salsa och kryddor och rör ihop.
  • Skär paprikorna i halvor, ta bort kärnorna och lägg dem i en ugnsfast form. Fördela quinoafyllningen i paprikorna och baka i 35 minuter, tills paprikorna är mjuka.
  • Skär avokadorna i små tärningar, och hacka koriander grovt. Toppa de bakande paprikorna med avokado, salsa och färsk koriander. Servera ev. limeklyftor vid sidan av.

TIPS: Det blir snyggt om man använder paprika i olika färger.