Fläskkotlett med quinoa och broccoli

20 minuter
537 kcal

Grilla en fläskkotlett med quinoa och broccoli och piffa upp kvällsmaten med gröna färger – det tar bara 20 minuter. Läs hur du gör här.

Fläskkotlett med quinoa och broccoli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g quinoa
  • 1 knippa ca 400 g broccoli
  • Kallpressad rapsolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 fläskkotletter, gärna med ben
  • Extra jungfruolja
  • 2 tsk smör
  • 2 näve ärtskott, vattenkrasse eller bredbladig persilja

Så gör du:

  • Koka quinoan.
  • Gör i ordning broccolin, lägg den i en gryta, salta lätt och droppa rapsolja över.
  • Häll kokande vatten över och precis innan servering kokas den upp snabbt och hälls av.
  • Avlägsna synligt fett från kotletten.
  • Gnid den med olivolja och grilla i pannan eller utomhus på grillen.
  • Eller stek den: Värm lite olivolja i en panna, lägg sedan i smör och låt brusa upp och tystna.
  • Stek sedan kotletten på båda sidorna, först på hög värme i ett par minuter och stek sedan klart i 3-4 minuter på båda sidorna.
  • Servera köttet med ärtskott, quinoa och broccoli vid sidan av.
  • Energi: 537 kcal
  • Protein: 43,3 g
  • Fett: 21,8 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Kostfiber: 9,6 g

LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa