Fisksallad med räkor och ägg

20 minuter
512 kcal

Lätt rätt med variationsmöjligheter.

Fisksallad med räkor och ägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 100 blandade salladsblad
  • 150 g kokt sej
  • 1 dl lättyoghurt
  • 2 tsk majonnäs
  • 1 tsk mild senap
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g räkor
  • 400 g grön sparris
  • ½ knippe gräslök
  • 2 ägg
  • 100 g grovt bröd

Tillagning

Tillagning

  • Börja med salladen, skölj bladen och låt dem dropptorka.
  • Dela den kalla kokta fisken utan skinn och ben i mindre bitar.
  • Blanda lättyoghurt och majonnäs och smaka av med senap, salt och peppar.
  • Dela sparrisarna, låt dem ligga i kokande vatten i 2 minuter och häll av det.
  • Koka äggen i 6 minuter, skala dem och dela dem på en tallrik så att gulan delvis rinner ut.
  • Lägg upp torsk och räkor på ägget och toppa med sallad, sparris och gräslök. Häll på dressing. Ät bröd till.

FAQ OM ÄGG: Hur många ägg kan man äta om dagen? Få svaret här!