Fisksallad med räkor och ägg

20 minuter
512 kcal

Lätt rätt med variationsmöjligheter.

Fisksallad med räkor och ägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 100 blandade salladsblad
  • 150 g kokt sej
  • 1 dl lättyoghurt
  • 2 tsk majonnäs
  • 1 tsk mild senap
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g räkor
  • 400 g grön sparris
  • ½ knippe gräslök
  • 2 ägg
  • 100 g grovt bröd

Tillagning

Tillagning

  • Börja med salladen, skölj bladen och låt dem dropptorka.
  • Dela den kalla kokta fisken utan skinn och ben i mindre bitar.
  • Blanda lättyoghurt och majonnäs och smaka av med senap, salt och peppar.
  • Dela sparrisarna, låt dem ligga i kokande vatten i 2 minuter och häll av det.
  • Koka äggen i 6 minuter, skala dem och dela dem på en tallrik så att gulan delvis rinner ut.
  • Lägg upp torsk och räkor på ägget och toppa med sallad, sparris och gräslök. Häll på dressing. Ät bröd till.

FAQ OM ÄGG: Hur många ägg kan man äta om dagen? Få svaret här!


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background