Enkel butter chicken med blomkålsris

40 minuter
325 kcal

Dröm dig bort till Indien med en smarrig, kalorisnål butter chicken.

Enkel butter chicken med blomkålsris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kycklingfilé

Marinad:

  • 1 fett vitlöksklyftor
  • 1 cm ingefära
  • ½ dl naturell yoghurt
  • ½ tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk gurkemeja
  • ½ nypa cayennepeppar
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Sås:

  • ½ gul lök
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ burk krossade tomater
  • ½ dl kaffegrädde
  • ½ citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Tillbehör:

  • Färsk koriander
  • ½ lime
  • 250 g blomkålsris

Så gör du:

  • Riv vitlök och ingefära till marinaden fint och blanda med de övriga ingredienserna till marinaden.
  • Skär kyckling i passande bitar och vänd i marinaden. Lägg på kylning i några timmar – gärna över natten.
  • Hacka lök och vitlök till såsen fint och stek i en gryta med olja. Tillför krossade tomater, kyckling och marinad.
  • Låt rätten sjuda i 15 min. Tillsätt kaffegrädde och låt det sjuda ytterligare 5 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Servera med lite färsk koriander på toppen, lime i klyftor och hemlagat eller färdigköpt blomkålsris

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept