Dhal med röda linser och sötpotatis

30 minuter
600 kcal

När hamsterhjulet snurrar finns det inte alltid tid för att sippa på ett glas rödvin medan långkoket står på spisen. Vi dukar upp med middag som är lite lättare – både att laga och förbränna. Här får du receptet på dhal med röda linser och sötpotatis till de dagar då middagen ska göras lättare, men du inte vill kompromissa med smak eller hälsa. Smaklig måltid!

Daal med röda linser och sötpotatis

LINSER ÄR RIKA PÅ PROTEIN – så rätten är perfekt för dig som inte äter kött.

© Skovdal Nordic

Dhal med röda linser och sötpotatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 fett vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 röd chili utan kärnor
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 75 g röda linser
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g spenat
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 150 g grekisk yoghurt, 2 %
  • 1 näve färsk mynta
  • 1 naanbröd

Så gör du

  • Skala och skär sötpotatisen i stora tärningar.
  • Hacka lök, vitlök, ingefära och chili fint.
  • Stek vitlök, lök, chili, ingefära, gurkmeja och spiskummin i olja.
  • Lägg sedan i sötpotatisen och stek 3-4 min.
  • Tillsätt linser och buljong, och låt rätten sjuda i 5 min på svag värme.
  • Lägg i körsbärstomaterna och låt sjuda i ytterligare 5 min.
  • Vänd ner spenaten de sista minuterna och smaka av med salt och peppar.
  • Rör ihop yoghurt och finhackad mynta, och smaka av med salt och peppar.
  • Servera dhal med yoghurtdressing och varmt naanbröd.

TIPS! Sötpotatisen kan med fördel ersättas av t ex butternutpumpa eller blomkål.