Couscoussallad med karamelliserad pumpa, pinjenötter och vitlöksdressing

30 minuter
535 kcal

Enkel marockanskinspirerad sallad med den godaste hemgjorda dressingen.

couscous-sallad med bakade grönsaker

COUSCOUS-SALLAD – Eftersom couscous har en mycket mild smak är det perfekt med krispiga och smakrika toppingar.

© wichmann+bendtsen

Couscoussallad med karamelliserad pumpa, pinjenötter och vitlöksdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g pumpa
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 60 g couscous
  • 100 g sojabönor
  • 2 vårlökar
  • 20 g pinjenötter
  • 50 g salladmix

Vitlöksdressing:

  • 1 msk persilja
  • 2 fett vitlöksklyftor
  • 1½ dl creme fraiche, 5 % fett
  • Lite citronsaft
  • Lite salt och peppar

Så här gör du

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Skär den urkärnade pumpan i munsbitsstora skivor. Fördela olja, honung, salt och peppar över och baka i 20 minuter.
  • Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Häll kokande vatten över sojabönorna och häll av vattnet.
  • Finhacka vårlöken och rosta pinjenötterna gyllene i en het, torr panna.
  • Finhacka persilja och vitlök till dressingen och blanda med creme fraiche. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Lägg upp salladen och couscousen på ett fat. Toppa med bakad pumpa, sojabönor och salladslök. Strö till sist över pinjenötter, salt och peppar. Servera med dressingen vid sidan om.

TIPS Couscous kan ersättas med matvete, ris, bulgur, pasta, linser eller quinoa.

TIPS Du kan använda gårdagens kokta grönsaker till en couscoussallad.

TIPS Använd en gaffel för att separera couscousen något innan du sprider ut den på tallriken.

TIPS Du kan toppa salladen med lite färsk chili, som här. Det ser gott ut och ger salladen en extra touch.