Citronkyckling med spenatmos och rödlöksrelish

19 juli 2019 av Anne Larsen og Martin Kreutzer

Citronkyckling med spenatmos och rödlöksrelish

2 personer

500 g potatis
2 tsk extra jungfruolja
2 tsk smör
250 g kycklingfiléer
1 stor rödlök
2 citroner, saften
1 msk akaciahonung
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
2 morötter
100 g babyspenat eller fryst (upptinad)
2 tsk kallpressad rapsolja
2 nävar ärtskott   

Så gör du

  • Skala och skär potatisen i tärningar och koka dem mjuka i osaltat vatten.
  • Värm upp smör och olja i en stekpanna och lägg sedan i kycklingfiléerna och stek dem gyllene på båda sidorna.
  • Skär rödlöken i tärningar och stek dem tillsammans med kycklingen i pannan. Tillsätt lite citronsaft.
  • Ta upp kycklingfiléerna när de är klara och baka klart dem i ugnen på 200 grader i ca 7 min.
  • Lägg i honung, salt och peppar i pannan med lök och citron. Låt det koka upp till en relish och smaka av.
  • Skrubba morötterna och skär dem i fina skivor/strimlor med en skalare.
  • Mosa potatisen med grovhackad spenat och rapsolja. Smaksätt med salt och peppar.
  • Lägg upp moset med kyckling, relish och en sallad av morotsstrimlor och ärtskott.

Näringsinnehåll person:

Energi: 530 kcal
Protein: 32,9 g
Fett: 16,7 g
Kolhydrater: 65,6 g
Kostfibrer: 7,2 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar