Biff stroganoff med vitkål

30 minuter
586 kcal

På bara 30 minuter kan du servera en sund variant på biff stroganoff. Smaklig måltid!

Tallrik med biff stroganoff

Biff stroganoff med vitkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 tjocka skivor bacon, magert
  • 2 gula lökar
  • 300 g oxfilé i stora tärningar
  • 4 tsk extra jungfruolja
  • 2 msk söt paprika
  • 200 g vitkål i strimlor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 200 g skogschampinjoner som delas i fjärdedelar
  • 200 g morötter i stavar
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 2 kvistar bredbladig persilja

Så lagar du sund biff stroganoff

  • Skär baconskivorna i tärningar och stek dem gyllene tills fettet är borta. Låt rinna av på hushållspapper.

  • Skär löken i tärningar och stek dem mjuka och glansiga i baconfettet.

  • Badda oxköttet med hushållspapper och bryn det i olivolja med paprika. Tillsätt bacontärningar och lök.

  • Blanda i vitkål. Tillsätt tomater, tomatpuré, 1–2 dl vatten och lagerblad. Låt sjuda i 10 minuter.

  • Lägg i svamp och morötter i grytan. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

  • Hacka persiljan fint och strö över biffgrytan.