Den här rätten är en fest för både ögon och smaklökar.

Biff med paprika och apelsin

Du behöver bara 5 ingredienser och 15 minuter för att tillaga denna läckra rätt. Rätten innehåller bara 250 kcal och passar perfekt till I FORM-kuren.

13 mars 2014 av I FORM

1 person


Ingredienser

1 röd paprika
1 apelsin
4 svarta oliver med kärnor, gärna soltorkade utan lag
1 kvist färsk mynta
1 biff av 100 g kalvfransyska eller kalvfilé
Havssalt och nymalen svartpeppar
2 tsk olivolja
1 tsk smör

Gör så här:

  • Gör iordning paprikan och skär den i tunna ringar.

  • Skär av toppen och botten på apelsinen. Skär bort skalet och det vita. Skiva apelsinen tunt.

  • Lägg upp apelsinskivorna och paprikaringarna med oliverna och myntabladen på.

  • Klappa köttet torrt, hetta upp oljan i en panna, lägg i smöret och vänta tills det tystnat – se upp så att det inte blir bränt. Stek köttet på ena sidan i cirka 4 minuter, krydda med salt och peppar, vänd köttet och stek det färdigt. Ju mjukare, desto råare.

  • Servera med apelsin- och paprikasalladen.


Romescosås

Gör romescosås genom att mixa 3 grillade, skalade paprikor med 1 liten schalottenlök, 1 vitlöksklyfta, 30 g skalade mandlar och 3 msk jungfruolja. Smaka av med havssalt och nymalen peppar och använd romescosåsen som en pesto.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar