Biff med paprika och apelsin

15 minuter
257 kcal

Du behöver bara 5 ingredienser och 15 minuter för att tillaga denna läckra rätt. Rätten innehåller bara 250 kcal och passar perfekt till I FORM-kuren.

Den här rätten är en fest för både ögon och smaklökar.

Biff med paprika och apelsin

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 röd paprika
  • 2 apelsin
  • 8 svarta oliver med kärnor, gärna soltorkade utan lag
  • 2 kvist färsk mynta
  • 2 biff av 100 g kalvfransyska eller kalvfilé
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk smör

Gör så här

  • Gör iordning paprikan och skär den i tunna ringar.

  • Skär av toppen och botten på apelsinen. Skär bort skalet och det vita. Skiva apelsinen tunt.

  • Lägg upp apelsinskivorna och paprikaringarna med oliverna och myntabladen på.

  • Klappa köttet torrt, hetta upp oljan i en panna, lägg i smöret och vänta tills det tystnat – se upp så att det inte blir bränt. Stek köttet på ena sidan i cirka 4 minuter, krydda med salt och peppar, vänd köttet och stek det färdigt. Ju mjukare, desto råare.

  • Servera med apelsin- och paprikasalladen.