Betsoppa med äpple och pepparrot

30 minuter
230 kcal

Det behöver varken vara svårt eller tidskrävande att laga en sund och välsmakande middag. Betsoppa med äpple och pepparrot smakar fantastiskt och kan lagas på 30 minuter.

Skål med soppa

Betsoppa med äpple och pepparrot

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 85 g gula betor
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ l grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 5 timjankvistar
  • 1 syrliga äpplen
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • Lite äppelcidervinäger
  • En bit pepparrot
  • Ev 2 skivor rågbröd

Så lagar du betsoppa

  • Skala betorna. Riv ²/³ av dem på den grova sidan av rivjärnet. Tärna den sista tredjedelen.
  • Koka de rivna betorna och hackad vitlök mjuka i buljong ihop med timjan i ca 15 minuter.
  • Ångkoka de tärnade betorna mjuka i en annan gryta under lock i ca 10–15 minuter. Ta bara lite vatten men akta så att det inte kokar torrt.
  • Ta bort kärnhuset från äpplet och skär det i små tärningar utan skal.
  • Ta upp timjankvistarna från den första grytan och mixa till en soppa.
  • Smaksätt med salt, peppar och vinäger. Vänd ner betorna.
  • Servera med äppeltärningar och riven pepparrot samt ev rågbröd.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept


Newsletter background