Skål med soppa
© wichmann+bendtsen

Betsoppa med äpple och pepparrot

Det behöver varken vara svårt eller tidskrävande att laga en sund och välsmakande middag. Betsoppa med äpple och pepparrot smakar fantastiskt och kan lagas på 30 minuter.

24 januari 2019 av Anne Larsen

Betsoppa med äpple och pepparrot

2 personer

85O g gula betor
2 vitlöksklyftor
½ l grönsaks- eller kycklingbuljong
5 timjankvistar
1–2 syrliga äpplen
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
Lite äppelcidervinäger
En bit pepparrot

Visste du att pepparrot är supernyttigt?

Tillbehör:

Ev 2 skivor rågbröd

Så lagar du betsoppa

  • Skala betorna. Riv ²/³ av dem på den grova sidan av rivjärnet. Tärna den sista tredjedelen.
  • Koka de rivna betorna och hackad vitlök mjuka i buljong ihop med timjan i ca 15 minuter.
  • Ångkoka de tärnade betorna mjuka i en annan gryta under lock i ca 10–15 minuter. Ta bara lite vatten men akta så att det inte kokar torrt.
  • Ta bort kärnhuset från äpplet och skär det i små tärningar utan skal.
  • Ta upp timjankvistarna från den första grytan och mixa till en soppa.
  • Smaksätt med salt, peppar och vinäger. Vänd ner betorna.
  • Servera med äppeltärningar och riven pepparrot samt ev rågbröd.

Näringsinnehåll per person (utan rågbröd):

Energi: 230 kcal
Protein: 9,6 g
Fett: 3,2 g
Kolhydrater: 45,4 g
Kostfibrer: 8,8 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar