Bakad torsk med tre sorters ärter

15 minuter
584 kcal

Sund och god kvällsmat på bara 15 minuter.

Tallrik med fisk och ärter.

Bakad torsk med tre sorters ärter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 torskfiléer à ca 150 g
  • 200 g ärter, färska
  • 100 g sugar snaps
  • 100 g sockerärter
  • 2 msk kallpressad raps­olja + lite till ärterna
  • Havssalt
  • 1 stor näve mynta
  • 2 msk agavesirap, alternativt akaciahonung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Svartpeppar

Tillbehör

  • 500 g färskpotatis, skrubbade och kokta

Så gör du

  • Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och baka dem i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter.

  • Lägg de tre ärtsorterna i en gryta, droppa rapsolja över, salta lätt och täck ärterna med kokande vatten. Koka upp och häll av vattnet.

  • Hacka eller mixa mynta med rapsolja, sirap och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

  • Servera torsk med salt och peppar och ärterna bredvid. Droppa såsen över. Servera potatisen till.Servér kartofler til.