Nyttiga recept Middag Bakad tors... Bakad torsk med tre sorters ärter 15 minuter 584 kcal Sund och god kvällsmat på bara 15 minuter. Av Anne Larsen , Michelle Kristensen och Helle Brønnum Carlsen 23 augusti 2017 Bakad torsk med tre sorters ärter Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 torskfiléer à ca 150 g 200 g ärter, färska 100 g sugar snaps 100 g sockerärter 2 msk kallpressad rapsolja + lite till ärterna Havssalt 1 stor näve mynta 2 msk agavesirap, alternativt akaciahonung 2 msk vitvinsvinäger Svartpeppar Tillbehör 500 g färskpotatis, skrubbade och kokta Så gör du Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och baka dem i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter. Lägg de tre ärtsorterna i en gryta, droppa rapsolja över, salta lätt och täck ärterna med kokande vatten. Koka upp och häll av vattnet. Hacka eller mixa mynta med rapsolja, sirap och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar. Servera torsk med salt och peppar och ärterna bredvid. Droppa såsen över. Servera potatisen till.Servér kartofler til. FiskÄrter