Tallrik med sötpotatis med fyllning
© wichmann+bendtsen

Bakad sötpotatis med läcker fyllning

25 minuter. På så kort tid kan du laga och servera ett par läckra, bakade sötpotatisar med örtsås och skinkcrisp. Smaklig måltid!

24 januari 2019 av Anne Larsen

Bakad sötpotatis med örtsås och skinkcrisp

2 personer

8 skivor parmaskinka
2–4 sötpotatisar, ca 600 g
2 dl kvarg
4 tsk kallpressad rapsolja
1 näve gräslök
1 näve dill
1 näve vattenkrasse
2 vitlöksklyftor
4 tsk citronsaft
Havssalt
Svartpeppar, färskmald

Så lagar du sötpotatis med fyllning

  • Lägg parmaskinka på bakplåtspapper på en bakplåt och stek den spröd i 200 grader i ca 7 minuter. Hacka skinkan i mindre tärningar.
  • Skrubba och torka potatisen noga. Gör små hål med ett grillspett. Sätt in i mikrovågsugnen på full effekt i 4 minuter. Vänd dem och kör i 4 minuter till. Känn efter om de är lagom mjuka. Om inte så kör lite extra. Låt potatisarna stå i ett par minuter innan servering.
  • Rör ihop örtsåsen av kvarg, olja och finhackade örtkryddor. Smaksätt med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
  • Dela potatisarna och fyll dem med örtsås och skinkcrisp.

TIPS! Har du ingen mikro så kan du baka potatisarna i ugnen i 1–11/2 timme. Du kan förkorta baktiden genom att först koka dem i en gryta.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 436 kcal
Protein: 25,3 g
Fett: 17,1 g
Kolhydrater: 49,6 g
Kostfibrer: 8,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar