Avokadosallad med quinoa, marinerad fetaost och picklad rödlök

40 minuter
580 kcal

Sallad fullproppad med antiinflammatoriska ingredienser. Bland annat nyttiga fetter från avokado och protein och fibrer från quinoa. MUMS!

avokado- och quinoasallad med picklad rödlök

AVOKADOSALLAD – Här används röd quinoa, men svart quinoa blir också vackert och gott.

© wichmann+bendtsen

Avokadosallad med quinoa, marinerad fetaost och picklad rödlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g röd quinoa
  • 75 g sallad
  • 1 avokado
  • 40 g oliver
  • ½ citron, saften

Picklad rödlök:

  • 60 g rödlök
  • 4 dl ljus vinäger
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vatten
  • 10 pepparkorn
  • 5 lagerblad

Marinerad fetaost:

  • 50 g fetaost i tärningar
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk oregano
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 msk extra virgin olivolja

Så här gör du

  • Börja med rödlöken. Skär rödlökar i tunna skivor. Koka upp vinäger, socker, vatten, peppar och lagerblad och häll över löken. Ställ i kylen.
  • Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Blanda fetaost med kryddor och olja.
  • Lägg upp lammsalladen på ett fat och fördela den kokta quinoan över.
  • Skiva avokadon och lägg ovanpå salladen. Toppa med marinerad fetaost, oliver och picklad rödlök.
  • Pressa lite citronsaft över salladen och smaka av med salt och peppar.

TIPS Om du vill ha kött är kyckling ett bra val. Men salladen är också utmärkt med en god bit bröd.