Ljummen pumpasallad med rucola och feta

25 minuter
253 kcal

Ljummen pumpasallad med rucola och feta är en helt perfekt sammansättning av av sprödhet och sundhet!

Samtliga recept i I FORM-kuren Fatburner Special innehåller 250 kcal stycket.

Bakad hokkaidopumpa med feta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 8 båtar hokkaidopumpa/­ 200 g pumpakött
  • 4 tsk extra jungfruolja
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 100 g rucola
  • 50 g fetaost, 40+
  • 30 g parmesanost
  • Pressad citron

Så gör du ljummen pumpasallad

  • Skär 4–6 båtar av pumpan och gnid in med 1 tsk olivolja. Krydda med salt och peppar och baka dem (med skal) i 190 grader i 20 minuter.

  • Skölj och slunga rucolan torr.

  • Lägg upp rucolan med de bakade pumpabåtarna, smula över fetaosten och hyvla även över flingor av parmesanost.

  • Pressa lite citron och droppa 1 tsk olja över de ljumna pumpabåtarna.