En låda med wraps och en med frukt
© Wichmann+Bendtsen

Spenatwraps med lax och frukt

De här läckra och snabba spenatwrapsen ihop med frukt gör matlådan värd att vänta på. Få receptet här!

Spenatwraps med lax och frukt

1 person

100 g babyspenat
2 små ägg
Extra jungfruolja
Havssalt och svartpeppar
75 g tunt skuren lax
1 äpple
Citron
1 morot
En näve blåbär
En stjälk mynta
4 halva valnötskärnor

Så lagar du spenatwraps med lax och frukt

  • Skölj spenaten och slunga den torr.
  • Blanda äggen med hälften av spenaten.
  • Spraya eller pensla en nonstickpanna med olja.
  • Häll i äggvispet och stek wrappen stabil på den ena sidan.
  • Låt den glida över på ett grytlock och vänd den.
  • Stek den på andra sidan.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Låt den svalna.
  • Under tiden gör du klart fruktlådan.
  • Skär äpple och morot och lägg ihop med blåbär, mynta och valnötter.
  • Rulla wrappen med lax och spenat och skär den sedan på snedden.

Näringsinnehåll i spenatwraps med lax och frukt per person
Energi: 489 kcal
Protein: 32,9 g
Fett: 28 g
Kolhydrater: 31 g
Kostfiber: 7,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar