Stenbitsrom med potatis, rödlök och gräslökskräm

30 minuter

Stenbitsrom är en riktig klassiker som passar både som lunch eller som förrätt.

Stenbitsrom - en klassiker i lite nyare version.

Stenbitsrom med potatis, rödlök och gräslökskräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 6 små potatisar
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 200 g stenbitsrom
  • 1 citron
  • 1 liten rödlök
  • 1 knippa dill
  • 1 dl skyr
  • 1 knippa gräslök

Slik gjør du

  • Skrubba potatisarna och koka dem.
  • Låt dem svalna och dela dem i halvor.
  • Lägg stenbitsrommen i en skål med saften från en halv citron.
  • Hacka rödlöken mycket fint och tillsätt tillsammans med finklippta dillvippor.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Rör ihop skyr med finhackad gräslök och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Servera potatisen med stenbitsrom, gräslökskräm och små citronklyftor.

LÄS OCKSA: Allt du behöver veta om stenbitsrom