Nyttiga recept Lunch Stenbitsro... Stenbitsrom med potatis, rödlök och gräslökskräm 30 minuter 265 kcal Stenbitsrom är en riktig klassiker som passar både som lunch eller som förrätt. Av I FORM-redaktionen 19 mars 2013 Stenbitsrom - en klassiker i lite nyare version. Stenbitsrom med potatis, rödlök och gräslökskräm Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 6 små potatisar Havssalt och nymalen svartpeppar 200 g stenbitsrom 1 citron 1 liten rödlök 1 knippa dill 1 dl skyr 1 knippa gräslök Slik gjør du Skrubba potatisarna och koka dem. Låt dem svalna och dela dem i halvor. Lägg stenbitsrommen i en skål med saften från en halv citron. Hacka rödlöken mycket fint och tillsätt tillsammans med finklippta dillvippor. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop skyr med finhackad gräslök och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera potatisen med stenbitsrom, gräslökskräm och små citronklyftor. LÄS OCKSA: Allt du behöver veta om stenbitsrom LökPotatis